« Tornar

Tres conferències de la Catalunya World Space Week tindran lloc a l’FCRi els dies 7, 8 i 9 d’octubre

Tres conferències de la Catalunya World Space Week tindran lloc a l’FCRi els dies 7, 8 i 9 d’octubre

Barcelona, 2 d'octubre de 2013

La seu de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) acollirà tres dels prop de 40 actes a l’Estat espanyol de la Setmana Mundial de l’Espai, World Space Week. Aquesta celebració internacional de la contribució de la ciència i la tecnologia a la millora de la condició humana se celebra del 4 al 10 d’octubre. En concret, seran tres les conferències divulgatives sobre temàtica espacial les que se desenvoluparan a l’Auditori de l’FCRi (19.00 h, Pg. de Lluís Companys, 23, Barcelona, assistència lliure).

El dilluns 7 d’octubre es portaran a terme les xerrades “Espai per a tothom”, a càrrec de José L. Rojas, i “Vols ser astronauta”, amb Meritxell Gimeno. El dimarts 8 d’octubre es podrà assistir a les conferències “Turisme espacial, segur!”, amb Oriol Gallemí, i “MarsX: explorant Mart des d’òrbita”, amb Edu Aymerich. Finalment, el dimecres 9 d’octubre, serà el torn de les xerrades “Controlant volcans des de l’espai”, amb Cesc Guim, i “Guiats des del cel”, amb Joan Carles Olmedillas.

Durant la Setmana Mundial de l’Espai, organitzada a Catalunya per Spaii Edutaiment, es porten a terme de forma sincronitzada esdeveniments i actes educatius relacionats amb l’espai, organitzats per tot tipus d’entitats educatives i de recerca. Les seves dates de celebració commemoren fites clau de la història de l’exploració espacial: el 4 d’octubre de 1957 es va llançar l’Sputnik I, el primer satèl·lit terrestre fet per l'ésser humà. El Tractat de l’Espai Exterior es va signar el 10 d'octubre de 1967.

Més informació: www.worldspaceweek.cat

 

Entitats relacionades amb FCRi