« Tornar

El president de l'FCRi analitza el cercle virtuós de la recerca al sector bio català en un debat a la SEBAP

El president de l'FCRi analitza el cercle virtuós de la recerca al sector bio català en un debat a la SEBAP

Barcelona, 9 d’octubre de 2013

El Dr. Antoni Esteve, president de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), va analitzar ahir en un debat a la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País (SEBAP), les principals característiques, el present i el futur de la recerca al sector bio català, apostant pel que va denominar com “el cercle virtuós de la recerca” en un àmbit en què Catalunya conforma el bioclúster més important de l’Estat i un referent al sud d’Europa.

L’acte, amb el títol “Els beneficis de la recerca biomèdica”, va ser presentat per Joan J. Guinovart, president de la Comissió Científica de la SEBAP, i Antoni Bayés de Luna, president de la Comissió d’Economia i Salut de la SEBAP. Juntament amb el president de l’FCRi va participar-hi el catedràtic de Medicina de la Universitat de Barcelona (UB) i consultor sènior de l’Hospital Clínic, Jaume Bosch.

La intervenció del Dr. Esteve va reflectir, entre altres aspectes, el format i agents del bioclúster català i el seu marc d’innovació oberta, la seva productivitat, patents i casos de partenariat publicoprivat, el seu finançament, les polítiques públiques i la gestió del talent científic existent en aquest sector. Igualment, va exposar el paper de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació com a interfície entre el sector públic i acadèmic de la recerca i el sector privat, productiu i empresarial.

Entitats relacionades amb FCRi