« Tornar

La Vanguardia es fa ressò del Programa de Matching Ciència-Empresa de l’FCRi

La Vanguardia es fa ressò del Programa de <em>Matching</em> Ciència-Empresa de l’FCRi

El programa de l’FCRi identifica grups de recerca amb determinades solucions tecnològiques i els connecta amb empreses que puguin estar interessades.

Barcelona, 29 d'octubre de 2013

El suplement Diners del diari La Vanguardia es va fer resssò el passat diumenge 27 d’octubre del nou Programa de Matching Ciència-Empresa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi). Concebut per a connectar ciència i empresa, el programa ha facilitat ja un primer cas de contacte entre l’empresa Ingesom i la Universitat Politècnica de Catalunya – Barcelona Tech per afavorir el desenvolupament d’equips làser dedicats a mesurar els nivells de biomassa als tancs de les piscifactories.

Ingesom, companyia especialitzada en automatització i control de processos industrials, i el Departament d’Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC), analitzen conjuntament la possibilitat de desenvolupar nous equips que utilitzen un feix de llum làser per a la mesura automàtica de la biomassa (pes dels peixos) als tancs de les piscifactories dedicades a produir peixos plans (llenguado i turbot), una tecnologia que augmenta notòriament la precisió dels sistemes actuals. La col·laboració s’emmarca en el programa pilot de Matching Ciència – Empresa iniciat el passat juliol per l’FCRi.

L’FCRi connecta i dinamitza la relació entre ambdues entitats com a part del seu programa de Matching, que cerca alinear reptes d’innovació d’empreses del sector productiu amb els científics, tecnòlegs i emprenedors que disposin de les millors capacitats per resoldre’ls. Al mateix temps, el programa aspira a captar fons de finançament privats per a projectes de recerca d’universitats o centres que poden resoldre necessitats productives concretes de l’industria catalana.

El programa de l’FCRi identifica grups de recerca amb determinades solucions tecnològiques i els connecta amb empreses que puguin estar interessades. S’aposta, en definitiva, per reunir en directe ciència, empresa i inversors escoltant prèviament les necessitats de cada part, creuant-les mitjançant un equip de l’FCRi que analitza i determina compatibilitats entre ambdues parts.

Des de juliol, s’han realitzat contactes a dues bandes entre empreses i grups de recerca de diferents sectors industrials, entre ells, la diagnosi mèdica (Menarini Diagnósticos, S.A.), tecnologia de les joguines (IMC Toys), i recreatius (UNIDESA). El Programa de Matching Ciència - Empresa  s’insereix en els objectius de l’FCRi de fomentar la vocació innovadora en el món empresarial i col·laborar en la creació d’un ecosistema d’innovació entre agents públics i privats sostenible i orientat a resultats.

Vegeu notícia a: http://www.fundaciorecerca.cat/descarregues/201310291144_LV_Matching_cat_27_10_13.pdf

Entitats relacionades amb FCRi