« Tornar

El matemàtic Joan Gómez obté el Premi de Divulgació Científica Humbert Torres, convocat per l’IEI, Òmnium Cultural i l’FCRi

El matemàtic Joan Gómez obté el Premi de Divulgació Científica Humbert Torres, convocat per l’IEI, Òmnium Cultural i l’FCRi

L’assaig L’encant dels nombres planteja una humanització de les matemàtiques i explica les seves múltiples aplicacions a la vida diària.

Barcelona, 8 de novembre de 2013

Joan Gómez, professor de Matemàtiques de la Universitat Politècnica de Catalunya, ha guanyat el XXVIII Premi Humbert Torres de Divulgació Científica, convocat per l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEC), Òmnium Cultural i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi). El seu assaig, titulat L’encant dels nombres, ha obtingut un premi de 5.000 euros, lliurat en un acte celebrat ahir a la seu de l’IEI a Lleida.

L’autor, que ha publicat ja una quinzena de llibres, planteja a l’obra una humanització de les matemàtiques, tot explicant, de forma entenedora, les seves múltiples aplicacions a la vida quotidiana. El funcionament d’un GPS, d’un codi de barres o el càlcul sobre en quin dia pot caure una data concreta són alguns dels exemples pràctics explicats.

Entre diferents aspectes, l’acta del Jurat ha destacat del llibre, que s’ha imposat a altres cinc aspirants, el fet que “humanitza un món de lògica i abstracció i promou la reconciliació entre el gran públic i els nombres”.

Entitats relacionades amb FCRi