« Tornar

Torna el Dia de la Ciència a les Escoles com a acte central de l’SC’13

Torna el Dia de la Ciència a les Escoles com a acte central de l’SC’13

Barcelona 19 de novembre de 2013

Un dels objectius de la 18a Setmana de la Ciència a Catalunya (SC’13) és impulsar el coneixement de la ciència i les vocacions científiques entre els estudiants de 3er i 4rt d’ESO. L’SC’13 serà de nou, demà dimecres 20 de novembre, el marc del Dia de la Ciència a les Escoles, organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, en el marc del seu programa Ciència i Aula, i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Sota l’eslògan La ciència en primera persona, dimecres 20 de novembre a les 11.00 hores, 100 investigadors, procedents de les més diverses institucions de recerca de Catalunya, realitzaran simultàniament una conferència cadascun sobre diferents temes al mateix nombre de centres d’Educació Secundària d’arreu Catalunya. Aquesta activitat compta amb el finançament de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT).

A Barcelona, el mateix dia i hora, es transmetrà des del Departament d'Ensenyament una videoconferència destinada a l'alumnat d'ESO difosa a través d'Internet i amb un centenar d’alumnes presents, com a part del Dia de la Ciència a les Escoles.

La conferència, amb el títol "Aigua: recursos, persones, ecosistemes", serà impartida pel Dr. Sergi Sabater, subdirector de l'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA), catedràtic d'Ecologia de la Universitat de Girona (UdG), codirector del Màster en Ciència i Tecnologia de l'Aigua (Universitat de Girona) i del Màster en Ecologia Fonamental i Aplicada (Universitat de Barcelona-Universitat de Girona).

L'aigua és un recurs imprescindible per a les necessitats humanes, però també per als ecosistemes. Es reflexiona sobre els límits, per a la seguretat de les persones, i per a la conservació dels ecosistemes. En especial, la rellevància d'aquests elements en un sistema mediterrani, canviant, sotmès a múltiples pressions.

Més informació: http://www.xtec.cat/web/innovacio/setmanaciencia13/conferencies

Entitats relacionades amb FCRi