« Tornar

Els secrets de Barcino, a Recerca en Acció

Els secrets de Barcino, a Recerca en Acció

Barcelona, 16 de desembre de 2013

Com es vivia a l’antiga Barcino? Recerca en Acció, portal de divulgació científica de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, us permet esbrinar-ho seguint la més recent excavació arqueològica de la muralla de l’antiga colònia romana precursora de la ciutat de Barcelona mitjançant el projecte “Els secrets de Barcino”.

La colònia romana Iulia Augusta Faventia Paterna Barcino va ser fundada per l’emperador August, a l’entorn de l’any 10 aC. Després de vint segles, l'antiga colònia ha esdevingut l’actual Barcelona.

Un dels elements més singulars que s’ha conservat de la Barcino romana han estat les seves muralles, la primera del segle I i la segona del segle III, construïda adossada a la primera, amb quatre portes i 76 torres. La muralla no era només un element defensiu sinó que tenia una gran càrrega simbòlica i de delimitació de la urbs.

Un equip d’arqueòlegs del Servei d’Arqueologia de Barcelona està excavant en aquests moments al carrer Sotstinent Navarro, documentant i recuperant la muralla romana i moltes altres coses, ja que hi ha el pòsit de 2.000 anys d’història.

El portal Recerca en Acció (www.recercaenaccio.cat) fa el seguiment d'aquesta intervenció arqueològica, emmarcada dins del “Pla Barcino”.  Des del 27 de novembre, els arqueòlegs participants us expliquen al portal tot el procés de documentació i recerca que es duu a terme en el decurs de la seva feina.

 

Entitats relacionades amb FCRi