« Tornar

“Petits talents científics”, nou programa d’actualització científica per a docents d’educació primària organitzat per l’FCRi i l’IMEB

“Petits talents científics”, nou programa d’actualització científica per a docents d’educació primària organitzat per l’FCRi i l’IMEB

Fruit de la col•laboració entre la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), vol fomentar l’experimentació en l’aprenentatge de les ciències a l'educació primària. L’IMEB acollirà demà la presentació del projecte davant 45 docents en un acte amb diferents demostracions científiques pràctiques.

Barcelona, 17 de gener de 2014

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), han impulsat conjuntament el nou programa “Petits talents científics” d’actualització en ciències per a docents de cicle mitjà i superior d’educació primària. El seu objectiu és dotar els centres educatius d’un seguit de recursos i orientacions pedagògiques per tal de fomentar l’experimentació, la indagació i la descoberta en l’aprenentatge de les ciències de l’alumnat d'educació primària.

Adreçat a les escoles de Barcelona, el programa es presentarà davant una cinquantena de professors el dijous 23 de gener, a les 18 hores, a la sala d’actes de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) -Plaça d’Espanya, 5-. Adolf Cortel, químic i pedagog, realitzarà el conjunt de demostracions científiques “Observar, mesurar i calcular” que constituiran els tallers d’experiments, un dels recursos del programa.

“Petits talents científics” ofereix diferents activitats pels docents participants. Primerament, desenvoluparà un seminari de metodologia científica al qual s’exposaran propostes d’experiments que els mestres podran dur fàcilment a l’aula. Alhora, diferents experts actualitzaran els coneixements científics bàsics que cal disposar per comprendre’ls. Aquest curs tindrà una durada de 15 hores de formació i està reconegut pel Consorci d’Educació de Barcelona.

Cada escola participant acollirà in situ un taller d’experiments realitzat pel químic i pedagog Adolf Cortel i que es durà a terme en el mateix centre docent. Finalment, se celebrarà una trobada d’experiències per tal que els centres participants mostrin els projectes elaborats i puguin intercanviar vivències. Totes les escoles participants gaudiran d’assessorament personalitzat per engegar projectes propis. També podran sol•licitar una xerrada–taller sobre “Ciència quotidiana” per tal d’informar i implicar-hi les famílies.

El programa compta amb la col•laboració de la Fundació "la Caixa" i la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona.

Entitats relacionades amb FCRi