« Tornar

Oberta la quarta edició del concurs de vídeos sobre experiments científics X(p)rimenta

Oberta la quarta edició del concurs de vídeos sobre experiments científics X(p)rimenta

Barcelona, 4 de febrer de 2014

Per quart any consecutiu, la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), impulsen el concurs  X(p)rimenta, que cerca alumnes i professors que vulguin fer experiments científics interessants i que els filmin en vídeo. Els millors rebran diferents premis i s’incorporaran al portal de l’FCRi Recerca en Acció. La iniciativa, oberta fins el proper 30 d’abril, compta per segon cop amb el patrocini dels Vilars Rurals, del Grup SERHS.

X(p)rimenta 2014 s’adreça a professors i alumnes de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Es tracta de filmar un experiment senzill en vídeo amb l’objectiu d’il•lustrar algun principi científic i tecnològic interessant. Els vídeos han de ser de durada curta (3 minuts com a màxim). Cada escola, i cada grup escolar, pot participar amb diversos vídeos.
Es concediran tres premis als millors vídeos presentats, un per a cada categoria (primària, secundària, i batxillerat/cicles formatius). Els premis consisteixen en:


•    Professorat: vals per a una estada de cap de setmana a un dels Vilars Rurals (Arnes, Cardona o Sant Hilari Sacalm) per a dues persones i un màxim de dos acompanyant menors d’edat.

•    Alumnat: entrades per a visitar el centre CosmoCaixa Barcelona i el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, ubicat a Terrassa.

•    Escola: S’estableixen dos premis en metàl•lic de 200 euros cadascun per adquirir material escolar per a l’escola que hagi promogut la màxima participació  dels seus alumnes de diverses etapes educatives i per a l’escola que hagi presentat el vídeo més original.

A banda d’aquests premis, s’atorgaran un seguit de Mencions a d’altres vídeos meritoris. Els vídeos guardonats amb Premis i Mencions podran ser ubicats a Recerca en Acció per tal que serveixin d’exemple a qualsevol persona interessada i alimentin la base de dades d’experiments del portal.

Com participar-hi?

1. Llegiu-ne les bases.

2. Empleneu aquest formulari d’inscripció i envieu-lo abans del dia 30 d’abril del 2014. Veureu que en el mateix formulari hi ha un botó per poder enviar directament el formulari ja emplenat.

3. Cal que entregueu el vídeo abans del dia 30 d’abril de 2014, tal com s’explica a les bases.

X(p)rimenta 2014 compta amb el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya,  Fundació “la Caixa”, l’Escola de Telecomunicació i Aeronàutica de Castelldefels (Universitat Politècnica de Catalunya), el  Museu  de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i  Physics. L’edició de 2013 del concurs va registrar la participació de 160 treballs aspirants procedents de centres de Primària, Secundària i Batxillerat de tot Catalunya.

Entitats relacionades amb FCRi