« Tornar

Taller d’escenari sobre Teleassistència en societats en envelliment organitzat per l’FCRi en el marc del projecte europeu PACITA

Taller d’escenari sobre Teleassistència en societats en envelliment organitzat per l’FCRi en el marc del projecte europeu PACITA

Barcelona, 28 de febrer de 2014

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) organitza un taller d’escenari sobre Teleassistència en societats en envelliment que tindrà lloc el 29 d’abril de 2014 a Barcelona. El taller d’escenari (scenario workshop) és un mètode participatiu consistent en debats entre persones amb diferents perfils vinculades a un mateix sector –stakeholders– sobre problemes actuals que ajuden a anticipar possibles desenvolupaments futurs, identificar opcions polítiques i fer recomanacions.

El ràpid increment de la població major de 65 anys situa Europa davant un repte demogràfic doble, ja que la necessitat de serveis sanitaris per part de la gent gran augmenta al mateix temps que la població activa disminueix. L’ús de la tecnologia pot esdevenir important perquè la societat pugui oferir serveis sociosanitaris en la quantitat i qualitat que demana la població. Quina és la millor forma de utilitzar les noves tecnologies en els serveis sociosanitaris? Quina mena d’opcions tenen els nostres polítics?

Per estimular el debat i identificar alternatives polítiques, el taller d’escenari presentarà tres situacions hipotètiques com a punt de partida que contribuiran al desenvolupament de noves visions crítiques i opcions per part de les persones participants, qui oferiran un debat enriquidor en tenir diferents perfils professionals.

Aquest esdeveniment, d’un dia de durada i celebrat en paral•lel amb altres països, està organitzat en el marc del projecte finançat per la UE Parliaments and Civil Society in Technology Assessment - PACITA,  destinat a augmentar la capacitat i millorar les bases institucionals, per a una formulació de polítiques basada en el coneixement sobre temes d’impacte social a partir dels avenços científics i tecnològics, mitjançant pràctiques d’assessorament científic i tecnològic a parlaments.

Si com a professionals relacionats/des amb el sector hi esteu interessats/des, cal que feu una reserva de plaça (places limitades) a http://www.fundaciorecerca.cat/projectes/pacita/index.asp?accio=alta abans del 13 de març de 2014. Les despeses de desplaçament des de fora de la província de Barcelona i d’allotjament, si cal, seran assumides per l’organització, que les reemborsarà mitjançant transferència bancària.

Més informació:
Belén López
Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació
Tel. 93 268 77 08
belen.lopez@fundaciorecerca.cat

Entitats relacionades amb FCRi