« Tornar

El Govern manté la inversió de 400.000 euros en ajuts a la mobilitat

El Govern manté la inversió de 400.000 euros en ajuts a la mobilitat

Uns 300 estudiants universitaris de l’Alt Pirineu, Aran i Solsonès rebran ajuts de 1.300 euros cadascun.

Dimecres, 11 de maig de 2011

Prop de 300 estudiants de les comarques de l’àrea de l’Alt Pirineu, Aran i Solsonès rebran un ajut personal a la mobilitat d’uns 1.300 euros per a desplaçar-se a qualsevol universitat catalana i per allotjament fora de la seva comarca l’actual curs 2010-2011. Els ajuts, finançats per la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement, i gestionats per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), són l’objecte de la convocatòria d’Ajuts per a Estudiants Universitaris de les comarques de l’Alt Pirineu, Aran i Solsonès (APA), publicada avui, i que té un pressupost de 400.000 euros.

A partir de demà, i durant els propers 15 dies, podran aspirar a aquests ajuts els estudiants, de primer o d’altres cursos, de les comarques de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Vall d’Aran i el Solsonès. Els aspirants que inicien els seus estudis hauran d’estar matriculats el curs actual amb un mínim de 60 crèdits (en estudis de grau) o 55 per la resta, o bé un mínim de 30 crèdits per cada semestre en estudis de grau o 27,5 per a la resta d’estudis.

Quant als estudiants no primerencs, els beneficiaris hauran d’haver superat el 80% dels crèdits matriculats l’any anterior (en el cas dels ensenyaments no tècnics) o el 60%, en el cas dels tècnics. Hi podrà accedir qualsevol estudiant amb una nacionalitat de la Unió Europea o no comunitari amb condició de residència, que acreditin viure a aquestes comarques com a  mínim des de l’1 de gener de 2008. Els ajuts a la mobilitat APA mantenen un pressupost idèntic al de la seva última convocatòria del curs 2009-2010.

Tota la informació sobre la presentació de sol·licituds, el registre i la tramitació d’aquests ajuts es pot trobar a la pàgina web www.gencat.cat/agaur.

L’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), creada l’any 2001 i adscrita a la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat, executa els programes públics de beques, préstecs, subvencions i d’altres activitats de foment de l’estudi universitari, de la recerca científica i tècnica i de la innovació tecnològica a Catalunya.

Font: Oficina de Premsa - Secretaria d'Universitats i Recerca

Entitats relacionades amb FCRi