« Tornar

El president de la Generalitat, Artur Mas, debat sobre divulgació i vocacions científiques a l’Àgora del C4

El president de la Generalitat, Artur Mas, debat sobre divulgació i vocacions científiques a l’Àgora del C4

Nova reunió del Consell Català de la Comunicació Científica (C4), presidida enguany per Artur Mas, president de la Generalitat.

Barcelona, 10 d'abril de 2014

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, va encapçalar ahir a la reunió plenària Àgora del Consell Català de la Comunicació Científica (C4), entitat impulsada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) integrada per científics i especialistes en comunicació i divulgació científica.

La sessió, celebrada a l’Ateneu Barcelonès amb la participació de 40 experts, entre ells el director general de l’FCRi, Enric Claverol, i el president del C4, Tomàs Molina, va permetre debatre amb el president sobre aspectes centrats en la importància de la divulgació i la cultura científica pel futur del país, el foment de les vocacions cienticotècniques des de diferents àmbits, i el paper dels científics com a assessors dels governs.

El C4 s’ha consolidat com a punt de trobada de polítiques, idees i accions adreçades a la millora del món de la divulgació científica a Catalunya. És un òrgan format per persones i institucions amb visions plurals i té com a missió la de contribuir a la irrupció de la ciència en la societat, tot inspirant i generant impactes significatius que fomentin una opinió sòlida i un esperit crític de la ciutadania.

El seu objectiu és impulsar iniciatives innovadores i, alhora, aglutinar les que s'estan duent a terme per convertir Catalunya en punt de referència internacional en la comprensió pública de la ciència. En aquest sentit, el C4 disposa de l’Àgora, assemblea plenària que es reuneix un o dos cops a l’any i agrupa els seus membres i destacats representants de la vida social, política i cultural de Catalunya.

Entitats relacionades amb FCRi