« Tornar

Els empresaris mostren interès per conèixer des de dins el món de la ciència a la primera sessió del “Cafè amb la Recerca” de l’FCRi

Els empresaris mostren interès per conèixer des de dins el món de la ciència a la primera sessió del “Cafè amb la Recerca” de l’FCRi

Barcelona, 16 de maig de 2014

Cal una major i més efectiva comunicació entre el món de la recerca i la indústria, expressada en la voluntat d’inserir professionals de les empreses als centres de recerca. Aquesta va ser una de les reflexions generals dels directius de les firmes Reig-Jofre, Nature Bisse, Semillas Fitó, Damm, Lipotec, Lucta i AB Médica Grup, participants el dijous 15 de maig a la primera sessió del “Cafè amb la Recerca”, organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), amb la participació de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona), i l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC).

Plantejat com un marc de diàleg distés i proper entre entitats de recerca i teixit empresarial, el “Cafè amb la Recerca” es va obrir amb la presentació, per part de Joan J. Guinovart, director de l’IRB Barcelona, i Josep Samitier, director de l’IBEC, de les línies de recerca dels seus respectius centres davant els directius presents, generant un continu i fluid diàleg durant dues hores. En el seu decurs, els empresaris presents van expressar interès per la possibilitat de dedicar part del seu personal a conèixer des de dins la recerca pública i, alhora, la necessitat de dedicar més temps a la gestió de l’R+D des de les direccions generals de les companyies.

Com va explicar Enric Claverol, director general de l’FCRi, el “Cafè amb la Recerca” vol esdevenir un punt de trobada informal entre entitats de recerca, empreses i inversors per trobar possibles vies de col·laboració. L’objectiu és assenyalar possibles punts d’interès entre aquestes investigacions i la indústria catalana, per iniciar vies de col·aboració.

Les reunions tenen una durada de dues hores. La primera es destina a l’exposició dels centres de recerca convidats a cada sessió. A la segona hora, s’estableix una tertúlia per trobar interessos comuns entre la ciència pública i el teixit industrial català. L’FCRi organitza les sessions dins el seu Programa Ciència - Empresa en funció de la seva missió fundacional d’establir ponts de connexió entre recerca i teixit industrial.

Entitats relacionades amb FCRi