« Tornar

El Govern convoca la 25a edició dels Premis Nacionals de Recerca que reconeixen la trajectòria dels investigadors, mecenes, empresaris i comunicadors científics

El Govern convoca la 25a edició dels Premis Nacionals de Recerca que reconeixen la trajectòria dels investigadors, mecenes, empresaris i comunicadors científics

Els Premis Nacionals de Recerca tenen 5 categories: Recerca, Talent Jove, Comunicació Científica, Mecenatge Científic, i Partenariat Publicoprivat en R+I.

Barcelona, 12 de juny de 2014

El Govern de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, han convocat els Premis Nacionals de Recerca, corresponents a 2014. Els Premis, que arriben enguany a la seva 25a edició, reconeixen i reflecteixen, sota uns mateixos guardons, les diverses facetes tant de l’activitat investigadora com de les iniciatives de comunicació i divulgació científica, de mecenatge científic i de cooperació públicoprivada en projectes d’R+I a Catalunya. Alhora, volen fomentar el reconeixement social de la ciència i divulgar entre la societat catalana l’activitat científica dels investigadors vinculats al nostre país.

Els guardons compten amb 5 categories: Recerca, Talent Jove, Comunicació Científica, Mecenatge Científic, i Partenariat Publicoprivat en R+I. La primera categoria, el Premi Nacional de Recerca, guardona l’investigador del sistema català de recerca que hagi contribuït de forma recent i de manera significativa internacionalment a l'avenç d'una disciplina científica en qualsevol dels seus àmbits: ciències humanes i socials, ciències de la vida i de la salut, enginyeries i tecnologia i ciències experimentals. El Premi consisteix en una peça escultòrica de l’autor Jordi Serra i la quantitat de 40.000 euros.

La segona categoria, el Premi Nacional de Recerca al Talent Jove, vol estimular i reconèixer l’esforç dels joves investigadors que en la seva trajectòria professional hagin destacat per la qualitat i excel•lència del seu treball científic i de recerca. El premi consisteix en una peça escultòrica de l’autor Jordi Serra i la quantitat de 10.000 euros.

El Premi Nacional de Comunicació Científica, per la seva banda, reconeix la millor iniciativa de comunicació i divulgació científica de Catalunya durant l’any 2014 en qualsevol dels possibles formats i mitjans existents (publicacions en paper o digitals, programes de ràdio i televisió, webs, exposicions, festivals, etc.). La quarta categoria, el Premi Nacional de Mecenatge Científic, és un reconeixement institucional a les persones, empreses o d’altres entitats per la seva contribució a la generació o donació de recursos filantròpics per promoure o recolzar un projecte científic a Catalunya.

La cinquena categoria, el Premi Nacional al Partenariat Publicoprivat en R+I, té com a finalitat reconèixer les activitats de partenariat publicoprivat en recerca i en l’àmbit general de la cooperació entre el sector públic i el privat en activitats d’R+I a Catalunya. En tres últims guardons (Comunicació Científica; Mecenatge Científic; i Partenariat Publicoprivat en R+I) no disposen de dotació econòmica i consisteixen en un reconeixement social amb el lliurament d’una peça escultòrica de Jordi Serra.

Segons les bases dels Premis, les universitats, els centres de recerca, instituts universitaris de recerca, les acadèmies, i, en general, tots els agents del sistema català de recerca i innovació, poden presentar candidatures a totes les categories.

La presentació de candidatures cal realitzar-la mitjançant el web www.fundaciorecerca.cat/premi, al qual figura tota la informació necessària i les bases per a presentar la candidatura en qualsevol de les dues modalitats obertes. El termini de presentació de candidatures finalitza el proper 26 de setembre.

 

Entitats relacionades amb FCRi