« Tornar

L’FCRi acull experts internacionals en emprenedoria dins del programa Erasmus for Young Entrepreneurs

L’FCRi acull experts internacionals en emprenedoria dins del programa Erasmus for Young Entrepreneurs

Barcelona, 2 de juliol de 2014

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), entitat que gestiona un dels punts de contacte del programa Erasmus per a Joves Emprenedors (Erasmus for Young Entrepreneurs), acollirà demà a la seva seu de Barcelona la primera reunió de treball del consorci Growing-Up II, un dels que gestiona aquesta iniciativa. La trobada comptarà amb l’assistència d’experts d’Itàlia, Romania, Polònia, Estònia i Catalunya.

Erasmus per Joves Emprenedors és un programa d'intercanvi transfronterer destinat a joves emprenedors i empresaris. Aquesta iniciativa facilita que els joves emprenedors puguin aprendre d'empresaris innovadors més experimentats que dirigeixen petites empreses a d’altres països de la Unió Europea. Nascut el 2009 i finançat per la Comissió Europea, el programa opera actualment a 37 països amb l’ajut dels punts de contacte locals, la tasca dels quals és donar suport als emprenedors.

Entre el seus objectius figura facilitar una formació en el lloc de treball als nous emprenedors en petites i mitjanes empreses en un altre país, per tal de facilitar-los un començament amb èxit i un millor desenvolupament de les seves idees de negoci. Igualment, Erasmus per Joves Emprenedors fomenta intercanvis d'experiències i informació entre els emprenedors sobre els obstacles i els reptes afrontats en la posada en marxa i en el desenvolupament dels seus negocis.

El programa vol millorar l'accés al mercat i la identificació de socis potencials per a les empreses noves i les establertes en un altre país participant de la UE, alhora que promou la creació de xarxes mitjançant la construcció de coneixements i experiències compartides amb d'altres països europeus.

 

Entitats relacionades amb FCRi