« Tornar

Iniciades les Escoles d’Estiu del Programa Ciència i Aula de l’FCRi

Iniciades les Escoles d’Estiu del Programa Ciència i Aula de l’FCRi

Barcelona, 7 de juliol de 2014

Les Escoles d’Estiu del programa Ciència i Aula de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), que tenen com a objectiu afavorir la introducció del mètode científic a les escoles, integren enguany la segona edició dels Cursos d’Estiu "L’experimentació en les classes de ciències", iniciada la passada setmana, i com a novetat, la primera edició del curs “Didàctica de les matemàtiques i matemàgia”, inaugurat avui a Barcelona.

Els cursos s’adrecen al professorat de l’àmbit científic, tecnològic i matemàtic de l’ESO. Estan organitzats per l’FCRi i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, juntament amb la UdG, la UdL, la UPC i la URV, i compten amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”.

Localitzades a Barcelona, Castelldefels, Girona, Lleida, Tarragona i Vic, les Escoles d’Estiu volen introduir el mètode científic a l’aula de forma efectiva, i reflexionar sobre la recerca i els paràmetres que la defineixen. En aquest sentit, ofereixen uns recursos pràctics per al professorat d’ESO per dur a terme l’experimentació científica, afavorint les característiques d’una bona experimentació que faciliti que l’alumnat s’apropiï de conceptes científics.

Al llarg del curs, el professorat participant realitza experiments amb materials i tècniques a l’abast, sempre amb l’orientació de persones expertes de l’àmbit de l’educació secundària i de la universitat. Aquests experiments estan relacionats amb el currículum de l’ESO.

Entitats relacionades amb FCRi