« Tornar

Uns 90 professors i més de 2.000 alumnes de primària participaran a la segona edició del programa Petits talents científics, organitzat per l’FCRi i l’IMEB

Uns 90 professors i més de 2.000 alumnes de primària participaran a la segona edició del programa Petits talents científics, organitzat per l’FCRi i l’IMEB

Barcelona, 10 d'octubre de 2014

El director de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), Enric Claverol, i el gerent de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) de l’Ajuntament de Barcelona, Manel Medeiros, van presentar ahir la segona edició del programa d’actualització de coneixements per a docents de primària Petits talents científics, organitzat per ambdues entitats juntament amb l’Obra Social “la Caixa”. L’acte va comptar també amb la intervenció d’Ignasi López, subdirector de l’Àrea de Ciència i Medi Ambient d’aquesta última institució.

Un total de 90 professors i 2.250 alumnes de 70 escoles de Barcelona participaran al programa Petits Talents Científics, que té com objectiu proporcionar eines als docents per tal que puguin fer experimentació dins les aules de primària. El programa vol portar la ciència als més petits a través dels seus mestres, en el convenciment que el futur de les vocacions en ciència i tecnologia al país passa per engrescar als alumnes des de l’educació primària.

Petits Talents Científics incideix en la importància de descobrir la realitat mitjançant l’experimentació. En aquest sentit, s’aposta perquè els alumnes aprenguin a descobrir la realitat a través de proves i experiments, utilitzant la lògica i la deducció. Enguany, el programa inclou, per el període octubre de 2014 – abril de 2015, i entre d’altres activitats, seminaris d’actualització per a professors, tallers a les escoles i una trobada general a la qual els alumnes expliquen les seves experiències. Igualment, es convocarà un premi entre les escoles participants.

L’any passat, la seva primera edició de Petits talents científics (febrer - maig 2014) va mobilitzar 30 professors i 750 alumnes de 22 centres educatius. Aquesta activitat forma part del programa Ciència i Aula de l’FCRi, mitjançant el qual l’entitat treballa en la promoció del talent científic des de l’escola per fomentar les vocacions cientificotècniques i en la divulgació del coneixement científic entre la societat catalana.

 

Entitats relacionades amb FCRi