« Tornar

L’FCRi participa a la 14a trobada de la Xarxa d’Emprenedoria Europea a Brussel·les

L’FCRi participa a la 14a trobada de la Xarxa d’Emprenedoria Europea a Brussel·les

Els proppassats 17 i 18 de setembre es va celebrar a Brussel·les (Bèlgica) la 14a trobada de la Xarxa Erasmus per a Emprenedors, organitzada per la Comissió Europea i que va comptar amb representació de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi). La Fundació gestiona un dels nodes del programa Erasmus per a Joves Emprenedors (Erasmus for Young Entrepreneurs).

La reunió va agrupar les diferents entitats de suport a l’emprenedoria reconegudes per la Comissió Europea amb motiu de la celebració del cinquè aniversari d’Erasmus per a Joves Emprenedors. Aquest programa incentiva l'intercanvi transfronterer entre nous emprenedors i empresaris consolidats. La iniciativa facilita que els emprenedors puguin aprendre d'empresaris més experimentats que dirigeixen petites empreses a d’altres països de la Unió Europea.

Finançat per la Comissió Europea, el programa opera actualment a 37 països amb l’ajut d’uns 150 punts de contacte locals, la tasca dels quals és donar suport a l'emprenedoria. Entre el seus objectius figura facilitar una formació en el lloc de treball als nous emprenedors en petites i mitjanes empreses en un altre país, per tal de aconseguir un començament amb èxit i un millor desenvolupament de les seves idees de negoci.

Erasmus per a Joves Emprenedors fomenta intercanvis d'experiències i informació entre els emprenedors sobre els obstacles i els reptes afrontats en la posada en marxa i impulsió dels seus negocis. El programa vol millorar l'accés al mercat i la identificació de socis potencials per a les empreses noves i les establertes en un altre país participant de la UE, alhora que promou la creació de xarxes mitjançant la construcció de coneixements i experiències compartides amb d'altres països europeus.

Entitats relacionades amb FCRi