« Tornar

L’FCRi impulsa l’edició catalana d’una consulta ciutadana europea sobre consum sostenible el dissabte 25 d’octubre

L’FCRi impulsa l’edició catalana d’una consulta ciutadana europea sobre consum sostenible el dissabte 25 d’octubre

La iniciativa, que forma part del projecte europeu Pacita, se celebra simultàniament a 11 països de la UE i els resultats es transmetran als parlaments català i europeu. Hi participen 80 ciutadans catalans que debatran el dissabte 25 d’octubre sobre com s’hauria de legislar per arribar a un consum sostenible europeu en àrees com ara l’alimentació i begudes, el transport, la llar i els electrodomèstics.

•    La iniciativa, que forma part del projecte europeu Pacita, se celebra simultàniament a 11 països de la UE i els resultats es transmetran als parlaments català i europeu.

•    Hi participen 80 ciutadans catalans que debatran el dissabte 25 d’octubre sobre com s’hauria de legislar per arribar a un consum sostenible europeu en àrees com ara l’alimentació i begudes, el transport, la llar i els electrodomèstics.

Barcelona, 23 d’octubre de 2014.

Uns 80 ciutadans catalans de diferent procedència, sexe, edat i formació participaran el dissabte 25 d’octubre en una consulta ciutadana simultània a 11 països europeus sobre consum sostenible. Coordinada a Catalunya per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), el seu objectiu és fer arribar als poders polítics europeus i locals l’opinió ciutadana sobre com articular un consum sostenible en diferents àrees productives i com legislar sobre això. La iniciativa pertany al projecte europeu Pacita, en què participa l’FCRi, i que vol millorar els processos de formulació de polítiques sobre ciència, tecnologia i innovació.

De 9.30 a 17.00 h (Espai Movistar de Barcelona, C/ Fontanella, 2-4) i conduïts per moderadors neutrals que ajudaran a agilitar el debat, els participants donaran la seva opinió sobre el consum sostenible en àrees tan rellevants com l’alimentació i begudes, el transport, la llar i els electrodomèstics. Els resultats de la consulta, denominada Eurovisions sobre consum sostenible i estructurada en quatre sessions temàtiques de debat introduïdes per vídeos, es plasmaran en un qüestionari de resposta confidencial per cada participant. Un cop processats per l’FCRi, els resultats catalans s’afegiran als europeus, estaran disponibles en línia (http://citizenconsultation.pacitaproject.eu/) i es faran arribar tant al Parlament de Catalunya com al Parlament Europeu.

Juntament amb Catalunya, participen en la consulta Àustria, Bèlgica, Bulgària, República Txeca, Dinamarca, Hongria, Irlanda, Lituània, Països Baixos i Portugal. Des de la UE s’entén com a consum sostenible l’ús de serveis i productes que responguin a necessitats bàsiques i que condueixin a una millor qualitat de vida reduint al mínim l’ús de recursos naturals i materials tòxics, i l’emissió de residus contaminants en els cicles de vida. Es tractaria, en definitiva, de productes i serveis que no posen en perill les necessitats de les generacions futures.

Parliaments and Civil Society in Technology Assessment (Pacita) és un projecte destinat a millorar les bases institucionals per a una formulació de polítiques basada en el coneixement sobre temes d’impacte social a partir dels avenços científics i tecnològics, mitjançant pràctiques d’assessorament tecnològic a parlaments. Finançat per la Unió Europea, compta amb la participació de 14 socis, entre ells la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi).

Entitats relacionades amb FCRi