« Tornar

Què pensem els europeus sobre el consum sostenible?

Què pensem els europeus sobre el consum sostenible?

Barcelona, 27 d'octubre de 2014

Ja estan disponibles al web del projecte Europeu Pacita, en què participa la Fundació Catalana per a la Recerca i la innovació (FCRi), els resultats de la consulta europea sobre consum sostenible realitzada simultàniament a 11 països europeus el passat dissabte 25 d’octubre. L’edició catalana de l’esdeveniment, coordinada per l’FCRi, es va celebrar a l’Espai Movistar de Barcelona amb la participació d’uns 80 ciutadans catalans de diferent procedència, sexe, edat i formació.

La iniciativa, denominada Eurovisions sobre consum sostenible, tenia com a objectiu fer arribar als poders polítics europeus i locals l’opinió ciutadana sobre com articular un consum sostenible en diferents àrees productives i com legislar en la matèria. La consulta es va iniciar amb una breu benvinguda a càrrec la directora de Comunicació i Divulgació de l’FCRi, Laura Rubio, seguida d’una introducció general a càrrec del químic, divulgador científic i periodista de TV3 Xavier Duran.

Posteriorment, la dinàmica de treball es va articular mitjançant 4 vídeos que van anar seguit de sengles debats i votacions via qüestionari en aspectes com ara l’alimentació i begudes, el transport, la llar i els electrodomèstics.

Parliaments and Civil Society in Technology Assessment (Pacita) és un projecte destinat a millorar les bases institucionals per a una formulació de polítiques basada en el coneixement sobre temes d’impacte social a partir dels avenços científics i tecnològics, mitjançant pràctiques d’assessorament tecnològic a parlaments. Finançat per la Unió Europea, compta amb la participació de 14 socis, entre ells l’FCRi.

 

 

Entitats relacionades amb FCRi