« Tornar

Multidisciplinarietat i promoció de la recerca dels centres, factors vitals per optimitzar la relació ciència - empresa

Multidisciplinarietat i promoció de la recerca dels centres, factors vitals per optimitzar la relació ciència - empresa

Barcelona, 5 de novembre de 2014

La necessària multidisciplinarietat en les activitats de recerca i la importància de portar a terme una major promoció de l’R+D realitzada als centres científics entre el sector privat, van ser alguns dels principals arguments esgrimits ahir per els directius empresarials participants ahir al tercer “Cafè amb la Recerca”, celebrat a l’Institut de Ciència de Materials (ICMAB-CSIC).

Organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), aquest format és un punt de trobada distès i molt proper entre entitats de recerca i teixit empresarial per trobar vies de col·laboració. La sessió es va iniciar amb la intervenció de Xavier Obradors, director de l’ICMAB-CSIC, que va presentar les línies de recerca del centre. Posteriorment, es va iniciar un diàleg amb el participants, moderat per Enric Claverol, director general de l’FCRi, amb l’objectiu de conèixer punts d’interès entre les activitats de recerca de l’ICMAB-CSIC i els reptes de les empreses, per iniciar potencials projectes de col·laboració.

La sessió va comptar amb l’assistència de directius de les empreses Kao Corporation, Carburos Metálicos, Panreac Química, Barna Steel SA – Grup Celsa, Industrias Titán, Corporació Roca, Atotech España i Baxi Calefacción.

Les reunions del “Cafè amb la Recerca” formen part del Programa Ciència-Empresa de l’FCRi, que cerca alinear reptes d’innovació d’empreses del sector productiu amb els científics, tecnòlegs i emprenedors que disposin de les millors capacitats per resoldre’ls. Al mateix temps, el programa aspira a captar fons de finançament privats per a projectes de recerca d’universitats o centres que poden resoldre necessitats productives concretes de la indústria catalana.

Entitats relacionades amb FCRi