« Tornar

L’equip de la URV guanya el tercer torneig interuniversitari del joc científic RYM, dins la 19a Setmana de la Ciència

L’equip de la URV guanya el tercer torneig interuniversitari del joc científic RYM, dins la 19a Setmana de la Ciència

Barcelona 19 de novembre de 2014

Eudald Llauradó i Miguel Ángel Pollino, estudiants de la Universitat Rovira i Virgili, van guanyar ahir el tercer torneig interuniversitari del joc científic RYM, Research Your Mind (www.rym.cat), celebrat al Mobile World Centre Espai Movistar. Els tarragonins es van imposar a 6 equips més d’estudiants de primer de carrera de les universitats de Lleida (finalistes), de Barcelona, Politècnica de Catalunya, Autònoma de Barcelona, Ramon Llull i Abat Oliba.

La competició forma part de les activitats de la 19a Setmana de la Ciència, organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), que se celebra del 14 al 23 de novembre amb més de 350 activitats a més 60 municipis de tot Catalunya (programa disponible a: www.fundaciorecerca.cat/setmanaciencia/).

El joc científic RYM, de format pregunta-resposta, disponible per a dispositius mòbils, navegadors web i Facebook, és una iniciativa del Govern de Catalunya i l’FCRi per apropar la ciència als joves de 16 a 20 anys. Integrat per unes 400 preguntes, permet jugar i esbrinar el nivell de coneixements bàsics sobre diferents àmbits de la ciència (salut; alimentació, agricultura i biotecnologia; nanociències, nanotecnologies i tecnologies de la informació i comunicació; energia i medi ambient; transports, seguretat i espai; i ciències humanes i socials).

La competició d’ahir es va desenvolupar sobrela versió web del joc, a la qual s’han afegit enguany 100 noves preguntes  relacionades amb el Tricentenari i la commemoració del Centenari de la Mancomunitat de Catalunya. El torneig va ser presentat per l’equip de divulgadors del programa radiofònic d’humor científic Pa ciència la nostra (Ràdio Sants). Els premis per als guanyadors van consistir en dues tauletes Samsung i un parell d’altaveus Sony. Simultàniament al torneig, s’obrirà un concurs en línia fins al 4 de desembre que oferirà als guanyadors diferents premis.

 

Eudald Llauradó i Miguel Ángel Pollino (URV)

 

Entitats relacionades amb FCRi