« Tornar

L’FCRi participa en la realització del rànquing d’investigadors biomèdics a l’Estat espanyol més citats en la literatura científica mundial

L’FCRi participa en la realització del rànquing d’investigadors biomèdics a l’Estat espanyol més citats en la literatura científica mundial

Barcelona, 24 de novembre de 2104

 

Tres metges especialistes en l’estudi del càncer, Josep M. Llovet, Josep Baselga i Manel Esteller, lideren el rànquing dels investigadores biomèdics de l’Estat espanyol més citats en la literatura científica mundial, segons un estudi coordinat pel Dr. Jordi Camí, investigador de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) en col·laboració amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i amb finançament de la Fundació Banc Sabadell.

El resultat de l’estudi, avançat avui per La Vanguardia, es pot consultar al web de l’FCRi (www.fundaciorecerca.cat/topcited), al qual es poden fer consultes interactives per cercar científics concrets, veure quins treballs han fet o distingir si han estat directors o coautors d’una investigació. En total, s’han analitzat 189.451 articles amb autors o coautors espanyols. D’aquests, 2.514 figuren en l’1% d’articles més citats en la literatura científica del món.

El rànquing, basat en dades de la empresa Thomson Reuters, s’ha construït a partir dels articles publicats per investigadores biomèdics de l’estat espanyol en el període 1997-2011. S’han considerat únicament articles signats des de institucions espanyoles. D’aquí que no apareguin al rànquing figures consagrades como ara Joan Massagué o Antoni Ribas, també especialistes en càncer, que han desenvolupat la seva carrera als EUA.

Entitats relacionades amb FCRi