« Tornar

Completat el primer intercanvi entre joves emprenedors i empresaris gestionat per l’FCRi dins el programa europeu Erasmus for Young Entrepreneurs

Completat el primer intercanvi entre joves emprenedors i empresaris gestionat per l’FCRi dins el programa europeu Erasmus for Young Entrepreneurs

Barcelona, 26 de gener de 2015

S’ha completat recentment el primer intercanvi professional entre joves emprenedors i empresaris d’acollida gestionat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) dins del programa Erasmus per a Joves Emprenedors (Erasmus for Young Entrepreneurs). Actualment, l’FCRi és responsable d’un dels punts de contacte a Catalunya d’aquest programa de la Unió Europea.

Erasmus per Joves Emprenedors és un programa d'intercanvi transfronterer destinat a joves emprenedors i empresaris. La iniciativa facilita que els joves emprenedors puguin aprendre d'empresaris innovadors més experimentats que dirigeixen petites empreses a d’altres països de la UE.

En aquest intercanvi, Marc Tudela, geòleg postgraduat en Hidrogeologia i cartògraf, fundador de l’empresa Itineraris Geològics –que centra la seva activitat en el disseny de visites i itineraris guiats, materials divulgatius i guies, a banda de sortides de camp per a empreses i institucions- va acollir de juny a desembre de 2014, el llicenciat en Geologia i Oceanografia italià Andrea Pinna, especialitzat en serveis educatius i divulgació científica.

L’estada de Pinna s’ha centrat a aprendre, mitjançant treball de camp i de gestió, els conceptes i experiències necessàries per iniciar una nova empresa del sector de la divulgació científica i l’ecoturisme.

El programa Erasmus per a Joves Emprenedors va néixer el 2009. Finançat per la Comissió Europea, opera actualment a 37 països amb l’ajut dels punts de contacte locals, la tasca dels quals és donar suport als emprenedors. Entre els seus objectius figura facilitar formació en el lloc de treball als nous emprenedors en petites i mitjanes empreses en un entorn internacional, per tal d’impulsar un millor desenvolupament de les seves idees de negoci.

En conjunt, es vol millorar l'accés al mercat i la identificació de socis potencials per a les empreses europees, tant noves o en procés de creació com consolidades, alhora que promou la creació de xarxes mitjançant la construcció de coneixements i experiències compartides amb d'altres països europeus.

Entitats relacionades amb FCRi