« Tornar

Els millors 1.500 universitaris catalans seleccionats, que ho sol·licitin, rebran ajuts complementaris del Govern per estudiar a l’estranger

Els millors 1.500 universitaris catalans seleccionats, que ho sol·licitin, rebran ajuts complementaris del Govern per estudiar a l’estranger

El Govern modifica els criteris de selecció: s’eleven de 27 a 60 crèdits superats i s’exigeix una nota mitjana ponderada d’1,3 per als ensenyaments tècnics i d’1,6 per a la resta d’estudis.
Es contemplen ajuts complementaris de fins a 1.200 euros per a alumnes que tinguin places Erasmus o d’altres programes de mobilitat per al curs 2011-2012.

Divendres, 27 de maig de 2011

Uns 1.500 universitaris catalans beneficiaris d’estades d’estudis a l’estranger Erasmus i d’altres programes de mobilitat tindran un ajut complementari de fins a 1.200 euros per un màxim de sis mesos (200 euros al mes) durant el curs 2011-2012. Els ajuts formen part dels programes de mobilitat internacional MOBINT 2011, finançats per la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement i gestionats per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

Cercant criteris de la màxima excel·lència, el Govern ha modificat els requisits per accedir a aquests ajuts. Enguany, s’exigeix als estudiants -prèviament seleccionats a les seves universitats per tenir un Erasmus o d’altres programes per estudiar a l’estranger- haver superat els 60 crèdits, mentre que el curs 2010-2011 la barrera se situava als 27. Tanmateix, i també com a novetat d’enguany, cal acreditar per a la mobilitat universitària, una nota mitjana ponderada com a mínim d’1,3 de l’expedient per als ensenyaments tècnics o d’1,6 per a la resta (abans no existia cap requeriment de mitjana acadèmica). Aquests requisits s’afegeixen al coneixement de la llengua docent del país de destinació. 

El termini per optar als ajuts de mobilitat MOBINT, que compten amb un pressupost d’1,5 milions d’euros, s’inicia avui i restarà obert fins al 15 de juny.

Els programes MOBINT s’adrecen a l’estudiantat matriculat a qualsevol universitat catalana. En concret, presenten tres modalitats: la destinada als estudiants catalans amb estades a l’estranger del Programa Erasmus; una segona per als beneficiaris d’altres programes de mobilitat propis de les universitats, i la tercera per a estudiants

de centres superiors d’estudis artístics, aquesta darrera en col•laboració amb el Departament d’Ensenyament.

Pel que fa al programa Erasmus, en un període de 10 anys, del curs 1988-1989 al 2008-2009, els cinc països preferents de destinació de l’estudiantat català han estat Itàlia, França, Regne Unit, Alemanya i Països Baixos. Per àmbits d’estudis, els Erasmus catalans opten principalment per a les Ciències Socials i les carreres tècniques.

Tota la informació sobre la presentació de sol·licituds, el registre i la tramitació dels ajuts MOBINT 2011 es pot trobar a la pàgina web www.gencat.cat/agaur.

Font: Oficina de premsa - Secretaria d'Universitats i Recerca

Entitats relacionades amb FCRi