« Tornar

Èxit del Fòrum Ciència Empresa FCRi – Fundación EY amb 22 iniciatives empresarials i projectes de recerca biomèdica presentats davant 150 assistents

Èxit del Fòrum Ciència Empresa FCRi – Fundación EY amb 22 iniciatives empresarials i projectes de recerca biomèdica presentats davant 150 assistents

Barcelona, 17 d'abril de 2015

Més de 150 empresaris, investigadors i inversors van participar ahir al Fòrum Ciència Empresa FCRi – Fundación EY, Innovació Oberta en Biomed, organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i la Fundación EY (abans Ernst & Young). L’esdeveniment, celebrat al Recinte Modernista de St. Pau de Barcelona, va presentar 22 iniciatives empresarials i projectes de recerca biomèdica catalans com a oportunitats de negoci davant empreses i inversors, amb l’objectiu d’ apropar la recerca biomèdica a la indústria i els inversors.

El nucli del Fòrum, que s’ha concebut per a augmentar el nivell de coneixement entre els empresaris sobre la projecció de mercat de les principals tendències en recerca biomèdica, va ser la presentació breu de 12 projectes i iniciatives empresarials en recerca biomèdica: 6 d’aquests en fase avançada i altres 6 emergents. Tots ells van ser seleccionats per un comitè d’experts segons l’atractiu científic i l’impacte socioeconòmic.

Les presentacions van tenir 5 minuts de durada i van estar obertes a preguntes, generant un ampli debat en la gran part dels casos. També s’hi van exposar 10 projectes acadèmics amb potencial per transferir al mercat que van ser explicats pels seus responsables a l’espai paral·lel denominat Entrepreneur meeting point. També es van portar a termen un total de 40 reunions one to one en una àrea específica de networking a la part final de la jornada.

Les empreses en fase avançada participants van ser AB-Biotics SA; Intelligent Pharma SL; Oryzon Genomics SA; GP Pharm SA / BCN Peptides SA; Stat Diagnostica & Innovation SL i Enantia SL. Els casos emergents van ser representats per HIV-Therapeutics SL; Inbiomotion SL; Minoryx Therapeutics SL; Mosaic Biomedicals SL; Galgo Medical SL; i Miru Medical Systems SL.

Els 10 projectes acadèmics integrats a l’Entrepreneur meeting point, van correspondre als equips de recerca dels científics Eduard Batlle (Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, IRB Barcelona); Manel Esteller (Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge, IDIBELL); Valerio Pruneri (Institut de Ciències Fotòniques, ICFO); Modesto Orozco (Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona – Barcelona Supercomputing Center – Universitat de Barcelona); Francisco Lozano (Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer – Hospital Clínic de Barcelona, IDIBAPS-HCB); Ángel Diéguez, (Universitat de Barcelona, UB); Antoni Ivorra (Universitat Pompeu Fabra, UPF); Mario Cáceres (Universitat Autònoma de Barcelona, UAB); i Pere-Joan Cardona (Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol, IGTP), a més d’un exposició del Sincrotó ALBA.

Les presentacions es van complementar amb la participació de diversos ponents, com ara Anne Glover, presidenta de l’European Private Equity & Venture Capital Association (EVCA) i cofundadora d’Amadeus Capital Partners; i Silvia Ondategui-Parra, sòcia i líder de Consultoria per al sector de Salut i Farmacèutic d’EY.

També hi van formar part de diversos debats, entre d’altres, Irene Norstedt, directora executiva de la Innovative Medicines Initiative (IMI); Ignasi Biosca, president de CataloniaBio i conseller delegat de Reig Jofré; Montserrat Vendrell, directora general de Biocat i del Parc Científic de Barcelona (PCB); i Josep Lluís Sanfeliu, soci fundador d’Ysios Capital.                                                                                                                   

La inauguració de l’acte va anar a càrrec d’Antoni Esteve, president de l’FCRi i de Farmaindustria i d’Eva María Abans, sòcia directora de l’Oficina d’EY a Barcelona. La cloenda va ser efectuada per Claudi Alsina, secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya. El Fòrum va ser retransmès en la seva totalitat per videostreaming.

 

Galeria fotogràfica

 

Entitats relacionades amb FCRi