« Tornar

Presentació del Programa Matching Ciència-Empresa BBVA-FCRi a Girona

Presentació del Programa Matching Ciència-Empresa BBVA-FCRi a Girona

Barcelona, 4 de juny de 2015

Girona va acollir el passat 2 de juny una nova presentació davant el món empresarial del Programa Matching Ciència-Empresa BBVA-FCRi, desenvolupat pel BBVA i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi). Una desena d’empreses gironines van assistir a l’acte on Enric Claverol, director general de l’FCRi, va explicar els principals trets d’aquest programa, que vol posar al servei de la indústria el coneixement del sistema de recerca i innovació català i fomentar la generació de projectes d’R+D entre equips industrials i grups de recerca.

D’una banda, el programa cerca empreses amb necessitats tecnològiques i les posa en contacte amb grups de recerca que els poden resoldre i, de l’altra, cerca grups de recerca amb determinades solucions tecnològiques i els connecta amb empreses que les demanden.

S’aposta per reunir ciència, empresa i sistema financer escoltant prèviament les necessitats de cada part, creuant-les i determinant compatibilitats entre elles. En el Programa participen empreses clients del BBVA amb necessitats d’innovació determinades, des de canvis en productes o processos productius fins a estratègies alternatives de màrqueting o estudis de mercat.

La tasca principal de l’FCRi, fundació de la qual el BBVA n’és un dels seus patrons, és identificar correctament les necessitats detectades i connectar les empreses amb els investigadors de les universitats i centres de recerca que treballin en solucions adients als reptes plantejats.

El Programa Matching Ciència–Empresa BBVA–FCRi s’adreça a empreses amb una especial predisposició per a la innovació, amb èmfasi en aquelles que no tenen prou dimensió per comptar amb un departament d’R+D intern o no disposen d’una connexió adequada amb els grups de recerca que permeti donar continuïtat a les accions que siguin del seu interès.

Un total de 80 empreses van participar a les tres sessions informatives territorials de desplegament del programa a Catalunya efectuades durant 2014 a Sant Sadurní d’Anoia, Granollers i Sant Cugat del Vallès, les quals s’afegeixen a la primera, feta a Lleida, a la fi de 2013. Durant 2015 s’ha realitzat l’esmentada presentació a Girona a la qual seguirà una segona el proper 15 de juny a Tarragona.

Entitats relacionades amb FCRi