« Tornar

Clou la primera fase del programa d’actualització científica Amgen Teach amb la formació de 100 professors de secundària

Clou la primera fase del programa d’actualització científica Amgen Teach amb la formació de 100 professors de secundària

Amgen Teach és un programa de tres anys de durada que vol fomentar l’interès dels estudiants per les carreres científiques mitjançant l’actualització dels coneixements de 300 professors de secundària. La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) és l’organitzador a l’Estat espanyol del programa Amgen Teach, finançat per l’Amgen Foundation amb 2 milions d’euros i actua a 10 països diferents.

Amgen Teach és un programa de tres anys de durada que vol fomentar
l’interès dels estudiants per les carreres científiques mitjançant
l’actualització dels coneixements de 300 professors de secundària.
? La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) és
l’organitzador a l’Estat espanyol del programa Amgen Teach, finançat per
l’Amgen Foundation amb 2 milions d’euros i actua a 10 països diferents.

Barcelona, 29 de juny de 2015

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) clou demà la primera fase del programa d’actualització científica per a docents en ciències de la vida de secundària Amgen Teach. En el seu primer any, s’han format 100 docents catalans del total de 300 previstos per als tres anys de vida del programa. La iniciativa està finançada per l’Amgen Foundation amb 2 milions d’euros i s’aplicarà a 10 països europeus durant 3 anys, essent la primera vegada que arriba a l’Estat espanyol.

La cloenda del primer curs del programa, que comptarà amb la participació de Roman Stampfli, director general d’Amgen Espanya; Teresa Pijoan i Balcells, directora general d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, i Laura Rubio, directora de Comunicació i Divulgació de l’FCRi, se celebrarà demà, dimarts 30 de juny a l’Auditori del Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa (CESIRE) (18.30 h, Av. Drassanes, 10. Barcelona).

L’acte inclourà el lliurament de diplomes als 100 participants i un monòleg científic humorístic a càrrec de Toni Vallès Català, investigador al Departament d’Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i finalista del concurs FameLab 2015.

L’FCRi, l’únic partner a l’Estat espanyol del programa d’actualització científica de professors de secundària Amgen Teach, coorganitza la iniciativa juntament amb el consorci de ministeris d’educació European Schoolnet. La primera fase del programa s’ha estructurat en 5 tallers pràctics per a 20 docents cadascunide 20 hores de durada (octubre de 2014 – maig de 2015),que actualitzen els coneixements en ciències en biologia, genètica, fisiologia, biologia molecular i immunologia.

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya atorga valor curricular als tallers cursats. Cadascun dels tallers es distribueix en 5 sessions localitzades tant a l’FCRi com a universitats i centres de recerca: discussió metodològica, actualització científica, dues sessions experimentals, i visita / taller a un centre de recerca.

L’objectiu d’Amgen Teach és augmentar la capacitat dels docents per aplicar estratègies d’ensenyament basades en la indagació i la capacitat de resoldre problemes. Un canvi de paradigma que, finalment, vol despertar l’interès dels estudiants per les carreres científiques. El programa propugna usar la indagació a les classes. Això comporta que els estudiants facin preguntes, cerquin informació, diagnostiquin els problemes, comprenguin la relació causa-efecte, debatin amb els companys, elaborin arguments coherents i critiquin els experiments.

Entitats relacionades amb FCRi