« Tornar

L’economia col•laborativa en línia protagonitza un nou intercanvi del programa Erasmus per a Joves Emprenedors, gestionat des de l’FCRi

L’economia col•laborativa en línia protagonitza un nou intercanvi del programa Erasmus per a Joves Emprenedors, gestionat des de l’FCRi

Barcelona, 14 d'octubre de 2015

Joan Viladomat, enginyer químic per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i màster en Emprenedoria i Innovació pel Tecnocampus de Mataró, ha arribat a la meitat de la seva estada de sis mesos a Lisboa (Portugal) en el marc de l’agenda d’intercanvis professionals entre joves emprenedors i empresaris del programa Erasmus per a Joves Emprenedors (Erasmus for Young Entrepreneurs). La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) n’és responsable d’un dels punts de contacte a Catalunya del programa.

L’emprenedor català, fundador del portal d’economia col·laborativa Parkinghood, dedicat al lloguer de places de pàrquing de cotxes de forma temporal, ha estat acollit per un empresari portuguès responsable del portal Landing.jobs, dedicat al reclutament de professionals tecnològics. Ambdues parts compartiran els seus projectes professionals basats en un model col·laboratiu mitjançant Internet. En concret, l’emprenedor català podrà conèixer un projecte del mateix sector però ja en fase de creixement, analitzant, entre d’altres aspectes, els diferents canals de captació d’usuaris, compartint sistemes i mètriques per avaluar l’efectivitat d’ambdós negocis.

Erasmus per Joves Emprenedors és un programa d'intercanvi transfronterer destinat a joves emprenedors i empresaris. La iniciativa facilita que els joves emprenedors puguin aprendre d'empresaris innovadors més experimentats que dirigeixen petites empreses a d’altres països de la UE.

El programa Erasmus per a Joves Emprenedors va néixer el 2009. Finançat per la Comissió Europea, opera actualment a 37 països amb l’ajut dels punts de contacte locals, la tasca dels quals és donar suport als emprenedors. Entre els seus objectius figura facilitar formació en el lloc de treball als nous emprenedors en petites i mitjanes empreses en un entorn internacional, per tal d’impulsar un millor desenvolupament de les seves idees de negoci.

Entitats relacionades amb FCRi