« Tornar

El Barcelona Supercomputing Center acull una sessió de “Cafè amb la Recerca” organitzada conjuntament per l’FCRi i el DARP

El Barcelona Supercomputing Center acull una sessió de “Cafè amb la Recerca” organitzada conjuntament per l’FCRi i el DARP

Barcelona, 26 d'octubre

El Barcelona Supercomputing Center - Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) va acollir el passat dijous 21 d’octubre, una sessió del programa “Cafè amb la Recerca” punt de trobada en un format molt proper entre entitats de recerca i empreses per trobar possibles vies de col·laboració, organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya.

L’acte, presentat pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del DARP, Joan Girona, i la directora de Comunicació i Divulgació de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, Laura Rubio, va comptar amb la participació de representants de les empreses del sector agroalimentari Liven, Agbar, Agrocat, Idilia Foods, Indcresa i Ibercaja. També hi van acudir entitats del món acadèmic com el Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia (DEAB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i per part de la Universitat de Lleida (Udl), el Departament d’Informàtica i Enginyeria Industrial i de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA).

Moltes organitzacions estan utilitzant la supercomputació com a part essencial de la seva estratègia de negoci, ja que els pot ajudar a optimitzar el disseny dels seus productes o processos industrials, a solucionar problemes de producció o de mineria de dates, tot en un esforç per ser més competitius i més eficients.

El BSC-CNS és el centre pioner de la supercomputació a l’estat. Fou creat l’any 2005 i disposa dins de les seves instal·lacions del superordinador Mare Nostrum.

La industria agroalimentària pot trobar en la supercomputació solucions en l’àmbit de la simulació de fenòmens complexos, com ara la dinàmica de fluids computacional, la bioinformàtica, o simulació qualitat de l’aire per a un millor rendiment de les explotacions agrícoles, entre d’altres; o un aliat perfecte per afrontar el repte del Big Data a nivell de traçabilitat de la producció o amb l’objectiu d’aconseguir una millor aproximació a diferents perfils de consumidors.

 

Entitats relacionades amb FCRi