« Tornar

L’FCRi i Foment presenten un glossari en línia per familiaritzar els científics amb la terminologia econòmica i financera

L’FCRi i Foment presenten un glossari en línia per familiaritzar els científics amb la terminologia econòmica i financera

Barcelona, 2 de novembre de 2015

Balança comercial, cicle de vida, comptabilitat de costos, compte de resultats, confidencialitat, flux de caixa, fons de comerç i de maniobra, intel·ligència competitiva, model de negoci, regalia, retorn de la inversió... Aquests són alguns de la cinquantena de conceptes economicofinancers que ha recollit la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i Foment del Treball en el seu glossari 50 claus econòmiques per a investigadors i emprenedors, disponible des de mitjan d’octubre als webs d’ambdues entitats.

El document parteix del diagnòstic comú sobre les dificultats de connexió entre els conceptes economicofinancers i els d’aplicació en l’àmbit de la recerca i l’emprenedoria. Per tal d’apropar tots dos mons, s’han seleccionat i descrit un conjunt de mig centenar de termes, adreçat als científics, investigadors i emprenedors, amb l’objectiu de familiaritzar-los amb aquests conceptes, propis del món industrial i empresarial, afavorint una millor percepció de la indústria entre el sector acadèmic.

El glossari és fruit del reforç dels vincles de col·laboració entre Foment i l’FCRi iniciat el gener de 2014 per millorar la competitivitat de les empreses de Catalunya mitjançant la recerca i la innovació. Conceptualment, es planteja com una eina pràctica per aclarir termes que, de manera repetida, semblen ser problemàtics o bé s’interpreten de manera significativament diferent quan s’utilitzen a l’àmbit de la indústria/empresa i el de la recerca.

Actualment, ambdues entitats treballen conjuntament per incrementar la transferència de coneixement des de l’entorn públic de recerca cap a la indústria i, alhora, per connectar els recursos privats amb la xarxa de ciència pública, essent el glossari un d’aquests projectes conjunts.

Podeu accedir-hi a les adreces:

http://www.foment.com/temas/Paginas/ESPECIALES/Glosario-Ciencia-Empresa-Foment-FCRI.aspx

http://www.fundaciorecerca.cat/glossari

 

Entitats relacionades amb FCRi