« Tornar

El físic de l’ICFO Romain Quidant obre la 20a Setmana de la Ciència amb una conferència sobre nanofotònica i salut

El físic de l’ICFO Romain Quidant obre la 20a Setmana de la Ciència amb una conferència sobre nanofotònica i salut

Barcelona, 16 de novembre de 2015

En un acte presidit avui a l’IEC per la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, el professor d’investigació ICREA a l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) i Premi Nacional de Recerca al Talent Jove 2014, Romain Quidant, especialitzat en nanoòptica (interacció entre la llum i la matèria a nanoescala), ha obert formalment la 20a Setmana de la Ciència a Catalunya amb la conferència Nanofotònica i Salut: obrint noves perspectives en la diagnosi precoç i tractaments menys invasius.

La inauguració ha comptat amb l’assistència del secretari d’Universitats i Recerca, Lluís Jofre, el patró de l’FCRi, Enric Banda, i el president de l’IEC, Joandomènec Ros.La 20a Setmana de la Ciència a Catalunya (SC’15) s’està celebrant del 13 al 22 de novembre, oferint un ampli ventall de més de 300 activitats multidisciplinàries de divulgació cientificotecnològica a tot el país.

L’actual edició pren com a eixos temàtics centrals la llum i els sòls amb motiu de la celebració, aquest 2015, de l’Any Internacional de la Llum i de les Tecnologies basades en la Llum i de l’Any Internacional dels Sòls. Aquestes temàtiques es proposen com a fil conductor, tot i que sense excloure’n cap altra àrea científica. Així, a més de 50 municipis catalans se celebren conferències i taules rodones, jornades de portes obertes a centres de recerca i museus, cursos i tallers i exposicions, tots ells gratuïts i per molts diversos públics.

La Setmana de la Ciència ha arribat a la 20a edició i, en aquestes dues dècades de divulgació científica, prop de 3 milions de persones han participat en aquest esdeveniment (amb una mitjana anual d’uns 150.000 assistents)organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) amb el suport del Departament d’Economia i Coneixement (Secretaria d’Universitats i Recerca).

L’SC’15 compta amb la col·laboració de nombroses institucions i entitats del sistema català de recerca i innovació, prop de 100 en aquesta ocasió,entre elles les 12 universitats de Catalunya: UB, UAB, UPC, UPF, UdG, UdL, URV, UOC, URL, UVic-UCC, UIC i UAO. També té el suport de Gas Natural Fenosa, Esteve, Obra Social ‘la Caixa’ i Movistar. El programa complet es pot consultar al web de l’FCRi (www.fundaciorecerca.cat/setmanaciencia).

Entitats relacionades amb FCRi