« Tornar

L’FCRi consulta les visions sobre el futur de la ciència dels catalans en l’horitzó de 2050 en el marc d’un projecte europeu

L’FCRi consulta les visions sobre el futur de la ciència dels catalans en l’horitzó de 2050 en el marc d’un projecte europeu

La iniciativa, en forma de consulta ciutadana, està integrada al projecte europeu CIMULACT, se celebra a 30 països de la UE i els seus resultats es transmetran als parlaments català i europeu. Hi participen 40 ciutadans catalans que debatran el dissabte 9 de gener sobre les seves expectatives de futur en àmbits com ara la salut, el medi ambient, la seguretat alimentària, l’energia, el transport i el benestar social, entre d’altres.

La iniciativa, en forma de consulta ciutadana, està integrada al projecte europeu CIMULACT, se celebra a 30 països de la UE i els seus resultats es transmetran als parlaments català i europeu. Hi participen 40 ciutadans catalans que debatran el dissabte 9 de gener sobre les seves expectatives de futur en àmbits com la salut, el medi ambient, la seguretat alimentària, l’energia, el transport i el benestar social, entre d’altres.

Barcelona, 7 de gener de 2016

Com canviaran les nostres vides els avenços científics l’any 2050? Com s’hi viatjarà? Com ens comunicarem i com seran les nostres ciutats i pobles? Tindrem més nivells de seguretat... i de llibertats? Aquests són alguns dels dilemes de contingut científic als quals s’enfrontaran 40 ciutadans i ciutadanes catalanes de diferent edat i formació el dissabte 9 de gener de 2016 (Espai Movistar, C/ Fontanella, 2-4, Barcelona, de 9 a 18 h) a la "Consulta ciutadana sobre visions de futur”, que se celebrarà a 30 països europeus. Organitzada a Catalunya per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), la iniciativa forma part del projecte europeu “Citizen and Multi-Actor Consultation on Horizon 2020’ (CIMULACT).

La iniciativa deriva de la voluntat de la Comissió Europea per conèixer de primera mà l’opinió dels seus ciutadans sobre els principals reptes de futur de la ciència. Amb aquest objecte, s’ha encarregat a 30 organitzacions de països diferents, entre aquestes l’FCRi en el cas català, la realització d’un esdeveniment, en el marc del qual es demanarà als participants l’opinió sobre les seves expectatives de futur en temes de salut, medi ambient, seguretat alimentària, energia, transport i benestar social, entre altres aspectes.

Seguint els objectius de CIMULACT, la trobada vol donar rellevància la participació dels ciutadans i les parts interessades en la cocreació d’agendes de recerca basades en visions socials, necessitats i demandes reals i validades. Els participants a Barcelona rebran informació prèvia i durant la jornada i elaboraran 6 visions de futur diferents en base a unes plantilles comunes a tota Europa. Els resultats permetran fer una comparativa europea que serà lliurada als respectius representants dels parlaments i a la Comissió Europea.

Consulta ciutadana sobre visions de futur

Dissabte, 9 de gener de 2016

Lloc: Espai Movistar, C/ Fontanella, 2-4, Barcelona

Horari: de 09.00 a 18.00 h. Participació prèvia inscripció.

 
Entitats relacionades amb FCRi