« Tornar

Nou “Cafè amb la Recerca”de l’FCRi avui a l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia amb el patrocini d’Ibercaja

Nou “Cafè amb la Recerca”de l’FCRi avui a l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia amb el patrocini d’Ibercaja

Avui empreses de diferents sectors coneixeran en directe les línies de recerca de l’ICN2, centrades a les propietats físiques i químiques que sorgeixen del comportament de la matèria a nanoescala.

Barcelona, 30 de març de 2016

L’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia(ICN2)acull avui (16.30 h, Campus de la UAB, Edifici ICN2, Bellaterra) un nou “Cafè amb la Recerca”, punt de trobada entre ciència i empreses organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) amb el patrocini d’Ibercaja, membre del patronat d’aquesta entitat. En aquest marc, un grup d’empreses de diferents sectors coneixeran en directe les línies de recerca del centre per tal de trobar possibles vies de col·laboració.

El director de l’ICN2, Pablo Ordejón, explicarà els àmbits de la recerca duta a terme actualment a l’Institut, centrades a les propietats físiques i químiques que sorgeixen del comportament de la matèria a nanoescala. L’acte comptarà també amb la participació de José María Santos, responsable d’Institucions i Col·lectius Arc Mediterrani d’Ibercaja. El públic assistent estarà integrat, entre d’altres, per directius de les empreses Dofa Gestió, Grífols, Adasa, Lacer, Indcresa, Labiana Life Sciences, Gas Natural Fenosa, Vertex, Zanini, La Farga, Herrero & Asociados, i Electra Molins.

El cos principal de la investigació de l’ICN2 es dedica a estudiar i a comprendre els fenòmens físics fonamentals associats a les variables d’estat (electrons, fonons, fotons, plasmons, etc.); a investigar noves propietats que s’obtenen a partir de nanoestructures fetes a mida; i a establir nous processos per a la concepció i la fabricació de nous nanodispositius. Igualment, el centre disposa de línies de recerca sobre els estats d’agregació de la matèria a escala nanomètrica; sintetitza, analitza i manipula partícules i estructures de dimensions nanomètriques; i a més, idea mètodes de nanofabricació i tècniques per a caracteritzar i manipular nanoestructures.

L’objectiu del “Cafè amb la Recerca” és conèixer possibles punts d’interès entre les recerques dels centres i els reptes de les empreses, per iniciar possibles projectes de col·laboració. L’FCRi organitza aquestes sessions per establir ponts de connexió entre recerca i teixit industrial dins del seu programa Ciència-Empresa, que busca alinear reptes d’innovació d’empreses del sector productiu amb els científics, tecnòlegs i emprenedors que disposin de les millors capacitats per a resoldre’ls.

Alhora, el programa aspira a captar fons de finançament privats per a projectes de recerca d’universitats o centres que puguin resoldre necessitats productives concretes de la indústria catalana. Més de 100 empreses de diversos sectors industrials i 11 centres de recerca han participat en les 10 sessions del “Cafè amb la Recerca”, dutes a terme des de maig de 2014.

Ibercaja patrocina en exclusiva 5 sessions del “Cafè amb la Recerca”, essent aquesta la segona d’elles. Per part d’Ibercaja, entitat de referència en el mercat financer nacional, la participació i col·laboració en aquesta i altres iniciatives adreçades a les empreses, entra dins del seu ferm compromís de suport al teixit empresarial i l’aposta pel seu creixement.

A més, l’entitat financera posa a disposició de les empreses el seu coneixement, eines i experiència en l’anàlisi i finançament de projectes, de manera que hi col·labora per trobar la millor solució a les seves necessitats financeres. Compta amb una àmplia gamma de productes que faciliten l’activitat diària de les empreses i que està a l’avantguarda del mercat financer.

Entitats relacionades amb FCRi