« Tornar

Enguany més de 224.000 alumnes de segon cicle d'ESO opten als 71 Premis de Recerca Jove en la seva 30a edició

Enguany més de 224.000 alumnes de segon cicle d'ESO opten als 71 Premis de Recerca Jove en la seva 30a edició

Els Premis de Recerca Jove fomenten les vocacions científiques entre els alumnes de Secundària i el seu termini de presentació de sol·licituds expira el 28 de juny. Fins aquesta data, més de 224.000 alumnes de segon cicle d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) d’un total de 1.212 centres podran presentar el seus treballs de recerca per optar a un Premi de Recerca Jove (PRJ) de la Generalitat de Catalunya. Aquests premis responen a l’objectiu de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement de fomentar l’esperit científic entre el jovent.

Dimarts, 14 de juny de 2011

Els Premis de Recerca Jove són gestionats per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), entitat adscrita a la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement. Els treballs, de tipus experimental o teòric, han d’estar relacionats amb qualsevol matèria o àrea científica i tenir caràcter interdisciplinari.

Existeixen dues categories de premis: els atorgats a treballs d’alumnes de segon cicle d’ESO i els atorgats a l’alumnat de secundària postobligatòria. En total, es lliuraran 71 premis als millors treballs, de 750 euros cadascun, i s’atorgarà un màxim d’11 premis de 2.500 euros als centres d’ensenyament secundari. Els equips d’alumnes no poden superar les 5 persones. Poden cursar 3r i 4t d’ESO, Batxillerat o cicles formatius de grau superior.

Els Premis de Recerca Jove es convoquen amb la intenció d’animar els nois i noies de Catalunya a realitzar, conjuntament amb el professorat, un treball de recerca. Enguany és la seva 30a edició. 

Els Premis de Recerca Jove (PRJ) de la Generalitat de Catalunya es lliuraran el proper mes de novembre, en el decurs de la 16a Setmana de la Ciència. Tota la informació sobre la presentació de sol·licituds, el registre i la tramitació dels PRJ 2011 es pot trobar a la pàgina web www.gencat.cat/agaur.

Font: Oficina de premsa - Secretaria d'Universitats i Recerca 

Entitats relacionades amb FCRi