« Tornar

Nens i nenes de 8 a 12 anys celebren avui i demà un congrés científic per presentar els resultats dels seus experiments

Nens i nenes de 8 a 12 anys celebren avui i demà un congrés científic per presentar els resultats dels seus experiments

Barcelona, 3 de maig de 2016

Uns 795 nens i nenes de 8 a 12 anys participen avui i demà en un congrés científic que forma part del programa Petits Talents Científics, en què presenten els seus experiments. Han investigat tota mena de fenòmens,  des del fregament dels paracaigudes a la física de la dissolució del cacau en pols. Sobre cada qüestió s’han fet preguntes, han elaborat una recerca i han arribat a una conclusió, i  avui i demà, 3 i 4 de maig, es troben a CosmoCaixa per presentar el que han fet davant d’estudiants, professors i científics.

La setmana vinent, el dia 11, se celebrarà un altre encontre, també a CosmoCaixa,  que aplegarà 479 nens i nenes més petits, de 3 a 7 anys (cicle inicial de primària i educació infantil). En total, doncs, els Encontres d’aquesta setmana i de la setmana vinent reuniran 1.274 nens i nens de 26 escoles públiques i concertades de Barcelona, que acudiran al CosmoCaixa a explicar la recerca que han fet i a escoltar les investigacions dutes a terme pels seus companys.

Els Encontres s’emmarquen en el programa Petits Talents Científics, dirigit a mestres de primària i d’educació infantil.  Es tracta d’un programa impulsat per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i l’Obra Social “la Caixa”, amb l’objectiu de fomentar l'experimentació, la indagació i la descoberta en l'aprenentatge de les ciències de l'alumnat d'educació infantil i primària.

Els dos Encontres dels dies 3 i 4 de maig clouen el curs realitzat durant els mesos d’octubre de 2015 a gener de 2016, adreçat a mestres de cicle mitjà i superior d’educació primària. En els Encontres enguany participen 14 centres escolars de la ciutat de Barcelona, que en conjunt presentaran 20 experiències realitzades per 795 nens i nenes, i tutelades per 23 professors.

Per la seva banda, l’Encontre del dia 11 de maig està dedicat a nens i nens de 3 a 7 anys, corresponents a educació infantil i cicle inicial de primària, que en conjunt presentaran 16 experiències, corresponents a 12 escoles diferents. Hi participaran 17 mestres i 479 nens i nenes.

L’objectiu essencial del Programa Petits Talents Científics és proporcionar als centres educatius un seguit de recursos i orientacions pedagògiques que ajudin els mestres a implementar metodologies més participatives i creatives a l’aula, i que permetin la realització de petits treballs de recerca i de pràctiques experimentals per part de l’alumnat.

L’edició d’enguany és la tercera del Programa Petits Talents Científics.

 

Entitats relacionades amb FCRi