« Tornar

Oberta la quarta edició de les Escoles d’Estiu per a docents de l’FCRi amb una oferta de 10 cursos

Oberta la quarta edició de les Escoles d’Estiu per a docents de l’FCRi amb una oferta de 10 cursos

Barcelona, 17 de maig de 2016

Un any més, la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació  (FCRi) organitza al juliol diversos cursos d’estiu,  gratuïts i reconeguts pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Els cursos tindran lloc a Castelldefels, Barcelona, Bellaterra, Girona, Lleida, Tarragona, Terrassa i Vic.

Enguany es faran quatre tipus de cursos:

- Curs L’experimentació en les classes de ciències, el qual se celebrarà a 6 localitats diferents: Castelldefels, Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Vic. El curs s’adreça a docents d’ESO.   Si bé són similars, hi ha algunes particularitats temàtiques  (consulteu-ne els programes de cada localitat).

– Curs La Matemàgia, una eina fascinant per ensenyar matemàtiques i ciències, que es farà a Barcelona i s’adreça a docents d’ESO i de Batxillerat.

– Curs Programació bàsica aplicada a experiències educatives, que es farà a Terrassa i s’adreça a docents d’ESO i de Batxillerat. Atesa l’alta demanda detectada l’any passat, enguany en fem dues edicions consecutives. Es tracta de dos cursos idèntics.

– Curs Eines digitals per a l’ensenyament i l’aprenentatge de les ciències, que es farà a Bellaterra (al campus de la UAB) i s’adreça a docents d’ESO i de Batxillerat. Enguany es fa aquest curs per primera vegada.

Els cursos plantegen una aproximació eminentment aplicada: els assistents coneixeran de primera mà com dur a terme  un conjunt de propostes pràctiques realitzables, prioritàriament, amb materials i tècniques a l’abast,  i relacionades amb els continguts curriculars de secundària.  També es reflexionarà sobre diversos  aspectes metodològics.  L’objectiu final és ajudar els docents a fer més atractius, participatius i experimentals els continguts CTM (Ciències, Tecnologia i Matemàtiques)  propis de la secundària.

Els cursos compten amb el suport de l’Obra Social ‘la Caixa’, i a banda de l’ FCRi, estan coorganitzats pel Departament d’Ensenyament, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona,  la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la  Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili, i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

A qui s’adreça: la inscripció s’adreça a professorat en actiu de qualsevol centre docent de Catalunya. Places limitades. Les inscripcions es validaran per rigorós ordre d’inscripció.

La inscripció comença el 15 de maig de 2016 i s’acaba el 24 de juny de 2016. Els resultats de la inscripció es poden consultar a partir del 27 de juny de 2016 a la pàgina http://xtec.gencat.cat/ca/formacio/la-meva-formacio/les-meves-activitats/

Per a més informació sobre els programes dels cursos i les inscripcions, consulteu: http://www.fundaciorecerca.cat/ca/projecte_detall.asp?id_projecte=932.

 

Entitats relacionades amb FCRi