« Tornar

El campus de Ciutadella de la UPF acull l’acte de cloenda del Programa Amgen Exper(i)ència, curs 2015-2016

El campus de Ciutadella de la UPF acull l’acte de cloenda del Programa Amgen Exper(i)ència, curs 2015-2016

Amgen Exper(i)ència està organitzat per la farmacèutica biotecnològica Amgen i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi). El programa té per objecte completar i actualitzar l’educació científica i tècnica dels joves catalans mitjançant la participació de científics jubilats que fan activitats per a alumnes i de suport al professorat a 25 escoles catalanes.

Barcelona, 16 de juny de 2016

L’acte de cloenda del Programa Amgen Exper(i)ència, curs 2015-2016, organitzat per la farmacèutica biotecnològica Amgen i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), amb el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, tindrà lloc el proper dilluns 20 de juny a l’Auditori Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), a partir de les 18.00 h.

La trobada comptarà amb la participació d’Antoni Esteve, president de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació;  Meritxell Mir, directora de Comunicació d’Amgen España; i María Isabel Hernández, doctora en Didàctica del Centre de Recerca per a l'Educació Científica i Matemàtica (CRECIM). En el decurs de l’acte, alumnes i professors de 4 de les escoles participants (Jesuïtes Gràcia Col•legi Kostka, Escola Garbí Pere Vergés Esplugues, Escola Torrent de Can Carabassa i Escola Turó del Cargol) explicaran, juntament amb els científics amb qui han treballat, els projectes desenvolupats en el marc d’Amgen Exper(i)ència.

També s’hi inclourà un monòleg d’humor científic a càrrec d’Elisabet Prats, doctora en Química, investigadora de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM/CIBER), divulgadora científica del grup Big Van.

L’objectiu del Programa Amgen Exper(i)ència ha estat completar i actualitzar l’educació científica i tècnica dels joves i donar suport al professorat en aquest àmbit. Un total de 4.500 alumnes de Primària, Secundària i Batxillerat de 25 escoles catalanes ha participat en les 90 activitats de caire científic per al curs 2015-2016 del programa Amgen Exper(i)ència.

Un equip de 25 investigadors jubilats i emèrits, o en la darrera fase de les seves carreres, ha portat a terme diferents accions de formació científica el curs 2015-2016 pel mateix nombre d’escoles. Amgen, amb seu a Barcelona, va complir l’any passat 25 anys de presència a Espanya i ho va voler celebrar posant a l’abast dels joves catalans els millors científics emèrits del país.


Entitats relacionades amb FCRi