« Tornar

L’FCRi formarà 300 professors de ciències d’ESO a les seves quartes Escoles d’Estiu

L’FCRi formarà 300 professors de ciències d’ESO a les seves quartes Escoles d’Estiu

Barcelona, 28 de juny de 2016

Prop de 300 professors d’ESO participaran el mes de juliol a la quarta edició de les Escoles d’Estiu organitzades per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi). L’iniciativa, que ha reeditat un notori èxit de convocatòria, ofereix 4 diferents cursos que volen ajudar els docents a fer més atractius, participatius i experimentals els continguts CTM (Ciències, Tecnologia i Matemàtiques) de la secundària. Els cursos, gratuïts i reconeguts pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat, tenen lloc a Castelldefels, Barcelona, Bellaterra, Girona, Lleida, Tarragona, Terrassa i Vic.

Els cursos plantegen una aproximació eminentment aplicada: els assistents coneixen de primera mà com dur a terme un conjunt de propostes pràctiques realitzables, prioritàriament, amb materials i tècniques a l’abast, i relacionades amb els continguts curriculars de secundària. També es reflexiona sobre diversos aspectes metodològics. Enguany existeixen quatre tipus de cursos: ‘L’experimentació en les classes de ciències’; ‘La Matemàgia, una eina fascinant per ensenyar matemàtiques i ciències’; ‘Programació bàsica aplicada a experiències educatives’; i ‘Eines digitals per a l’ensenyament i l’aprenentatge de les ciències’.

Els cursos compten amb el suport de l’Obra Social ‘la Caixa’, i a banda de l’ FCRi, estan coorganitzats pel Departament d’Ensenyament, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili, i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Entitats relacionades amb FCRi