« Tornar

La Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca inicia una nova etapa amb nous àmbits d'actuació

La Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca inicia una nova etapa amb nous àmbits d'actuació

Té com a principals objectius millorar el reconeixement social de la ciència i cercar noves vies de cooperació entre el sector públic i el privat en les activitats de recerca.

Dilluns, 20 de juny de 2011

El patronat de la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca -antiga Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació- ha aprovat avui els nous àmbits d’actuació de l’entitat en el futur més immediat. En concret, aquesta entitat de caràcter públic, fundada el 1986, s’ha fixat com a principals missions millorar el reconeixement social de la ciència, mitjançant la divulgació de la recerca, i cercar noves vies de cooperació entre el sector públic i el privat en les activitats d’investigació científica a Catalunya.

Així, l’entitat facilitarà i implementarà activitats de divulgació científica a Catalunya adreçades a la totalitat de la societat i, molt especialment, al jovent, fomentant les vocacions científiques i visualitzant socialment els resultats i abast de la recerca. En l’àmbit de la cooperació entre el sector públic i el privat en les activitats de recerca, impulsarà programes de finançament privat de l’R+D+I, activitats de partenariat públic-privat en investigació, fons d’inversió mixtos per dedicació a la recerca, i incentivarà nous fons altruistes o donacions per promoure la recerca.

Actualment, la Fundació està presidida per Andreu Mas-Colell, conseller d’Economia i Coneixement. El director és Pere Pardo. Té com a vicepresident primer Lluís Deulofeu, director executiu de la Caixa; com a vicepresident segon, Josep M. Martorell, director general de Recerca, i com a secretari Xavier Queralt, director territorial a Catalunya del BBVA. Completen el Patronat 18 vocals procedents de l’administració, l’empresa i la recerca científica (més informació a www.fundaciorecerca.cat).

En les properes setmanes, i després del que ha estat el primer patronat de la institució un cop desestimat pel Govern de la Generalitat el projecte Talència -marca sota la qual havia actuat la Fundació durant el 2010- l’entitat iniciarà un procés de recuperació del seu caràcter privat, d’elecció d’un nou president que no pertanyi a l’administració i de configuració d’un nou equip directiu, a banda de desenvolupar els objectius abans esmentats.

Font: Oficina de Premsa - Secretaria d'Universitats i Recerca

Entitats relacionades amb FCRi