« Tornar

En marxa la quarta edició del programa d’actualització científica per a mestres d'educació infantil i primària Petits talents científics

En marxa la quarta edició del programa d’actualització científica per a mestres d'educació infantil i primària Petits talents científics

Barcelona, 15 de setembre de 2016 

El proper dia 22 de setembre es presenta la quarta edició de Petits Talents Científics, programa d'actualització científica per a mestres d'educació infantil i primària, organitzat conjuntament per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i l’Obra Social ‘la Caixa’. En aquesta ocasió, dedica el seu apartat de formació de mestres de cicle mitjà i superior de Primària al funcionament del nostre organisme.

L’objectiu plantejat pel curs 2016-2017 és formar el professorat per tal que puguin donar una visió integrada de les funcions bàsiques del cos humà (nutrició, respiració, circulació, etc.) que aportin a l’alumne una comprensió real del funcionament del metabolisme humà. Petits Talents Científics ofereix dos cursos de formació: un destinat al Cicle mitjà i Superior de Primària, centrat específicament en el cos humà. L’altre curs fa referència al segon cicle d’educació infantil i cicle inicial d’educació primària i es dedica enguany al tema sobre els “Espais de ciència, possibilitats i límits”.

Les sessions de formació tindran lloc d’octubre del 2016 a febrer del 2017. Posteriorment, al març del 2017, hi haurà un seguit d’Encontres d’Experiències a Cosmocaixa Barcelona, on els alumnes i els mestres exposaran i compartiran les experiències dutes a terme.

El proper dijous 22 de setembre a les 18 hores es durà a terme una sessió informativa per a tots els docents interessats a participar al programa Petits Talents Científics, a la sala d’actes de l'IMEB (Plaça d’Espanya 5, Barcelona). Per confirmar l’assistència a la sessió informativa, cal adreçar-se a imebatencio@bcn.cat, indicant nom i cognoms, correu electrònic, nivell i centre educatiu o bé trucar al 93 402 36 63. 


El programa Petits talents científics vol fomentar l’experimentació, la indagació i la descoberta en l’aprenentatge de les ciències de l’alumnat d'educació infantil i primària. L’objectiu d’aquesta proposta és proporcionar als centres educatius un seguit de recursos i orientacions pedagògiques que ajudin els mestres a implantar metodologies més participatives i creatives a l'aula i que permetin la realització de petits treballs de recerca i de pràctiques experimentals per part de l'alumnat.

Vegeu el programa

Entitats relacionades amb FCRi