« Tornar

El director general de Recerca, Josep M. Martorell, inaugura avui la temporada 2011 dels Sopars amb Estrelles

El director general de Recerca, Josep M. Martorell, inaugura avui la temporada 2011 dels Sopars amb Estrelles

Des de fa 8 anys, l'Observatori Fabra acull aquesta singular proposta que combina l'activitat gastronòmica amb l'astronomia i les conferències científiques.

Dilluns, 20 de juny de 2011

El director general de Recerca, Josep M. Martorell inaugurarà aquest vespre la vuitena edició dels Sopars amb Estrelles, organitzats per l’Observatori Fabra amb l’assessorament científic de la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca. Aquesta iniciativa converteix l’Observatori Fabra en l’escenari d’una singular proposta que combina l’activitat gastronòmica amb la divulgació científica. Fins al 22 de setembre, la nit oferirà ciència, astronomia i gastronomia a l’Observatori Fabra, edifici modernista de l’any 1904, un dels miradors més excepcionals de la ciutat i un dels espais més emblemàtics del paisatge científic i cultural de Barcelona.

Cada nit, l’astrònom de l’Observatori, Antonio Bernal, imparteix una conferència sobre un tema relacionat amb l’Univers. A banda d’aquestes conferències, s’ofereix un programa científic on experts de renom presenten durant el sopar un tema d’actualitat basat en projectes o línies de treball actuals. Les conferències estan pensades per al gran públic i pretenen apropar el coneixement científic a la societat, alhora que estimular la seva participació.

Enguany, el programa gira al voltant de tres grans temes: Fascinats pel cel, La Química, naturalment i, La Ciència, un món de dones? que seran desenvolupats per 19 experts en disciplines com: l’astronomia, la química, la meteorologia, l’astrofísica o la bioenginyeria (vegeu programa a www.soparsambestrelles.com).

Els participants podran gaudir en la seva visita a l’Observatori, i a banda del sopar, d’un passeig pel seu museu on es poden contemplar aparells de sismologia, meteorologia i astronomia de començaments del segle XX i d’altres més actuals que ja no estan en ús. Posteriorment, s’accedeix a la Sala de la Gran Cúpula, on es troba el telescopi original de l’Observatori, de l’any 1903, un dels més antics i grans d’Europa. Des d’aquí, el visitant observarà la major part del sistema solar, així com algun objecte distant com estrelles dobles i elements de constel·lacions llunyanes. L’observació permet visualitzar des de la Lluna, a Saturn, passant per cossos celestes i l’Estació Espacial Internacional.

 

Font: Oficina de Premsa - Secretaria d'Universitats i Recerca

Entitats relacionades amb FCRi