« Tornar

El lingüista i investigador del CNRS Rafael Marín, nou director de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

El lingüista i investigador del CNRS Rafael Marín, nou director de la Fundació Catalana  per a la Recerca i la Innovació

Barcelona, 3 d'octubre de 2016

Rafael Marín, doctor en Lingüística per la Universitat Autònoma de Barcelona i investigador del Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) a la Universitat de Lille (França), ha estat nomenat director de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) pel Patronat de l’entitat. Amb una àmplia experiència al sector científic públic i al món empresarial, Marín dirigirà una nova etapa de l’FCRi, entitat fundada el 1986, dedicada al foment de la relació ciència-empresa, la promoció de les vocacions científiques i la divulgació social de la ciència.

El nou director, de 47 anys, està especialitzat en la recerca en l’àmbit de la semàntica, o estudi del significat i la seva comunicació, així com en el processament del llenguatge, i en particular, la semàntica computacional. Des de 2005 és professor titular del CNRS a la Universitat de Lille (França) on ha treballat fins ara. Marín és autor de més de 80 publicacions científiques. Ha encapçalat a  França sis projectes de recerca públics competitius, entre ells diversos de l’Agence Nationale de la Recherche (ANR) i del mateix CNRS, i ha participat en altres trenta. Al sector privat, va dirigir el Departament de Lingüística Computacional de Planeta Actimedia, filial del Grup Planeta.

L’FCRi desenvolupa un paper d’interfície entre el sector públic de la recerca i el sector privat, productiu i empresarial, mitjançant el seu programa Ciència-Empresa. La seva altra línia de treball és la promoció del talent científic des de l’escola i la divulgació social de la ciència, vehiculades a través del programa Ciència i Aula i accions de divulgació científica de gran projecció social com ara la Setmana de la Ciència.

La Fundació compta amb un patronat mixt públic i privat integrat, entre d’altres, per la Generalitat de Catalunya, “la Caixa”, Gas Natural Fenosa, Endesa, Ibercaja, BBVA, Esteve i Telefónica I+D. Des de juny de 2012, està presidida per l’empresari farmacèutic Antoni Esteve.

Entitats relacionades amb FCRi