« Tornar

L’ICIQ protagonitza un nou “Cafè amb la Recerca” de l’FCRi amb el patrocini d’IberCaja

L’ICIQ protagonitza un nou “Cafè amb la Recerca” de l’FCRi amb el patrocini d’IberCaja

El “Cafè amb la Recerca”, impulsat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), és un punt de trobada en un format molt proper entre entitats de recerca i empreses per trobar possibles vies de col·laboració.  IberCaja, membre del patronat de l’FCRi, patrocina 5 sessions d’aquest punt de trobada entre ciència i indústria. Un total de 9 empreses i entitats de diferents sectors coneixeran en directe a la seu de l’FCRi les línies de recerca de l’ICIQ.

Barcelona, 21 d’octubre de 2016

L’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) i 9 empreses i entitats participaran el dilluns 24 d’octubre a un nou “Cafè amb la Recerca” (16.30 h, FCRi, passeig de Lluís Companys, 23, Auditori Joan Oró, 6a planta, Barcelona), punt de trobada entre ciència i empreses organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i patrocinat per IberCaja, patró d’aquesta entitat. A la sessió, un grup d’empreses de diferents sectors coneixeran les línies de recerca del centre per tal de trobar possibles vies de col·laboració.

Organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), aquest cafè és un punt de trobada distès i molt proper entre entitats de recerca i teixit empresarial per identificar interessos i potencials sinergies en comú. La nova sessió comptarà amb la intervenció de Miquel Àngel Pericàs, director de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ). Es tracta de la segona ocasió en què aquest centre participa en un “Cafè amb la Recerca”.

L’acte inclourà també la participació de José María Santos, responsable d’Institucions i Col·lectius Arc Mediterrani d’IberCaja. El públic assistent estarà integrat, entre d’altres, per directius de les empreses i entitats Almirall, Wamspain, Biolbèrica, Universitat de Barcelona (UB), Intrumentación Analítica, Esteve Química, GEA, Ef Clif i el consolat britànic a Barcelona.

L’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), situat a Tarragona, és un dels centres CERCA de la Generalitat de Catalunya. Va començar la seva activitat el 2004 i actualment és un referent internacional en la recerca en química.

L’ICIQ treballa en dues àrees de recerca: catàlisi (descobriment de nous processos productius més nets i energèticament eficients i desenvolupament de nous fàrmacs) i energies renovables (generació d’hidrogen a partir de l’oxidació de l’aigua, dispositius fotovoltaics més eficients, conversió de CO2 en combustibles líquids i materials de partida per a la indústria química). L’ICIQ va rebre el 2014 l’acreditació de Centre d’Excel·lència Severo Ochoa per part de la Secretaria d’Estat d’R+D+I.

L’objectiu del “Cafè amb la Recerca” és conèixer possibles punts d’interès entre les recerques dels centres i els reptes de les empreses, per iniciar possibles projectes de col·laboració. L’FCRi organitza aquestes sessions per establir ponts de connexió entre recerca i teixit industrial dins del seu programa Ciència-Empresa, que busca alinear reptes d’innovació d’empreses del sector productiu amb els científics, tecnòlegs i emprenedors que disposin de les millors capacitats per a resoldre’ls.

Alhora, el programa aspira a captar fons de finançament privats per a projectes de recerca d’universitats o centres que puguin resoldre necessitats productives concretes de la indústria catalana. Més de 100 empreses de diversos sectors industrials i 11 centres de recerca han participat en les 12 sessions del “Cafè amb la Recerca”, dutes a terme des de maig de 2014.

IberCaja patrocina en exclusiva 5 sessions del “Cafè amb la Recerca”, essent aquesta la quarta d’elles. Per part d’Ibercaja, entitat de referència en el mercat financer nacional, la participació i col·laboració en aquesta i altres iniciatives adreçades a les empreses, entra dins del seu ferm compromís de suport al teixit empresarial i l’aposta pel seu creixement.

A més, l’entitat financera posa a disposició de les empreses el seu coneixement, eines i experiència en l’anàlisi i finançament de projectes, de manera que hi col·labora per trobar la millor solució a les seves necessitats financeres. Compta amb una àmplia gamma de productes que faciliten l’activitat diària de les empreses i que està a l’avantguarda del mercat financer.

 

 

Entitats relacionades amb FCRi