« Tornar

Més de 300 alumnes de segon cicle d'ESO i batxillerat de 220 centres presenten treballs científics als Premis de Recerca Jove

Més de 300 alumnes de segon cicle d'ESO i batxillerat de 220 centres presenten treballs científics als Premis de Recerca Jove

Els Premis fomenten les vocacions científiques entre els alumnes de Secundària i es lliuraran el mes de novembre, durant la 16a Setmana de la Ciència.

Divendres, 8 de juliol de 2011

Un total de 309 alumnes de segon cicle d’Educació Secundària Obligatòria i postobligatòria, procedents de 221 centres d’arreu de Catalunya, opten enguany als Premis de Recerca Jove de la Generalitat. Aquests guardons són una iniciativa de la Secretaria d’Universitats i Recerca, a través de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), amb l’objectiu de fomentar l’esperit científic entre el jovent. Enguany compleixen la 30a edició.
 
Per sexes, dels 309 aspirants 173 són noies i 136 nois. Per comarques, la màxima participació se centra en el Barcelonès (77), seguit del Vallès Occidental (36), el Baix Llobregat (29), el Maresme (17), el Segrià (16), el Vallès Oriental (16) i el Baix Camp (13). Les temàtiques més repetides pels estudiants en els seus treballs de recerca han estat la física aplicada (19 treballs), l’ecologia (15), la història contemporània (12), la filologia catalana (11) i la matemàtica aplicada (9).
 
Els Premis de Recerca Jove s’atorguen en dues categories: una per a treballs d’alumnes de segon cicle d’ESO i l'altra per a l’alumnat de secundària postobligatòria. En total es lliuraran 71 premis, de 750 euros cadascun, als millors treballs. També s’atorgarà un màxim d’11 premis de 2.500 euros als centres d’ensenyament que serviran per equipar biblioteques i adquirir material docent. Els participants pertanyen a 3r i 4t d’ESO, Batxillerat o cicles formatius de grau superior i mitjà.
 

Font: Oficina de Premsa - Secretaria d'Universitats i Recerca

Entitats relacionades amb FCRi