« Tornar

El Govern de la Generalitat distingeix per primera vegada, mitjançant els Premis Nacionals de Recerca 2011, el mecenatge científic i el partenariat públic i privat en R+I

El Govern de la Generalitat distingeix per primera vegada, mitjançant els Premis Nacionals de Recerca 2011, el mecenatge científic i el partenariat  públic i privat en R+I

La convocatòria dels Premis Nacionals de Recerca d’enguany compta amb cinc modalitats: el Premi Nacional de Recerca, el Premi Nacional de Recerca al Talent Jove, el Premi Nacional de Mecenatge Científic, el Premi Nacional al Partenariat Públic-Privat en R+I, i el Premi Nacional de Comunicació Científica. Aquestes tres darreres modalitats el Govern de la Generalitat les convoca per primera vegada.

Dilluns, 1 d’agost de 2011

El Govern de la Generalitat de Catalunya, mitjançant la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca, ha convocat els Premis Nacionals de Recerca 2011. Aquests guardons tenen la finalitat de fomentar el reconeixement social de la ciència i, molt particularment, divulgar entre la societat catalana l’activitat científica dels investigadors vinculats al nostre país. Els Premis volen reconèixer i reflectir, sota uns mateixos guardons, les diverses facetes tant de l’activitat investigadora com de les iniciatives de comunicació i divulgació científica, de mecenatge científic i de cooperació públic i privada en projectes d’R+I a Catalunya.

Els guardons d’enguany compten amb 5 modalitats: el Premi Nacional de Recerca, el Premi Nacional de Recerca al Talent Jove, el Premi Nacional de Mecenatge Científic, el Premi Nacional al Partenariat Públic-Privat en R+I, i el Premi Nacional de Comunicació Científica. D’aquestes cinc modalitats, les tres darreres el Govern de la Generalitat les convoca per primera vegada amb l’objectiu de fer un reconeixement públic a les persones, empreses o altres entitats que promouen o donen suport a projectes científics a Catalunya.

La primera modalitat, el Premi Nacional de Recerca, guardona l’investigador/a del sistema català de recerca que hagi contribuït de forma recent i de manera significativa internacionalment a l'avenç d'una disciplina científica en qualsevol dels seus àmbits: ciències humanes i socials, ciències de la vida i de la salut, enginyeries i tecnologia i ciències experimentals. El Premi Nacional de Recerca 2011 compta amb una dotació econòmica de 40.000 euros.

La segona modalitat, el Premi Nacional de Recerca al Talent Jove, vol estimular i reconèixer l’esforç dels joves investigadors/es que en la seva trajectòria professional hagin destacat per la qualitat i excel·lència del seu treball científic i de recerca. Poden aspirar al Premi els/les investigadors/es en actiu menors de 36 anys i que actualment estiguin desenvolupant la seva activitat científica a Catalunya. El Premi Nacional de Recerca al Talent Jove compta amb una dotació econòmica de 10.000 euros.

El Premi Nacional de Comunicació Científica reconeix la millor iniciativa de comunicació i divulgació científica de Catalunya durant l’any 2011. En aquest sentit, el Govern vol fer una distinció institucional a aquells mitjans o activitats de comunicació, siguin publicacions en paper o digitals, programes de ràdio i/o televisió, periodistes, pàgines webs o exposicions, entre d’altres, que fomenten la divulgació científica.

La quarta modalitat, el Premi Nacional de Mecenatge Científic, esdevé per primera vegada un reconeixement institucional del Govern de la Generalitat a les persones, empreses o altres entitats que, per la seva contribució a la generació o donació de recursos filantròpics, promouen o donen suport a un projecte científic a Catalunya.

La cinquena nova modalitat, el Premi Nacional al Partenariat Públic-Privat en R+I, té com a finalitat reconèixer les activitats de partenariat públic-privat en recerca i en l’àmbit de la cooperació entre el sector públic i el privat en activitats d’R+I a Catalunya.

En el cas dels tres últims guardons, cal destacar que és la primera ocasió en què el Govern estableix premis específics per aspectes com la comunicació científica, el mecenatge científic i el partenariat públic-privat en R+I.
El Jurat dels Premis Nacionals de Recerca 2011 estarà integrat per professionals de reconegut prestigi en l’àmbit de la ciència i la recerca. La presentació de candidatures cal realitzar-la mitjançant la web www.fundaciorecerca.cat/premi/, a la qual figura tota la informació necessària i les bases per a presentar les candidatures. El termini de presentació de candidatures finalitza el proper 14 d’octubre.

 

Font: Oficina de Premsa - Secretaria d'Universitats i Recerca

Entitats relacionades amb FCRi