« Tornar

La 16a Setmana de la Ciència aproparà la recerca als 120.000 universitaris catalans del 18 al 27 de novembre

La 16a Setmana de la Ciència aproparà la recerca als 120.000 universitaris catalans del 18 al 27 de novembre

Més de 200 activitats, entre conferències, jornades de portes obertes, tallers i exposicions, ompliran de ciència unes 60 localitats catalanes.

Dimecres, 19 d'octubre de 2011

Com cada novembre des de fa 16 anys, la ciència, en la seva vessant socialment més propera, tornarà a protagonitzar l’agenda social al nostre país. La 16a Setmana de la Ciència a Catalunya (SC’11), organitzada per la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca amb el suport del Departament d’Economia i Coneixement i el patrocini de la Fundación BBVA i Esteve, tindrà lloc del 18 al 27 de novembre. En aquesta edició, la Setmana de la Ciència agruparà més de 200 actes de divulgació del coneixement científic i tecnològic a unes 60 localitats catalanes.
 
L’SC’11, enguany centra gran part del seu programa en apropar aquest tipus de coneixement científic i tecnològic als més de 120.000 estudiants universitaris catalans. Això serà possible gràcies a la participació i al suport de les universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona, Politècnica de Catalunya, Pompeu Fabra, de Girona, de Lleida, Rovira i Virgili, Oberta de Catalunya, Ramon Llull, de Vic, Internacional de Catalunya i Abat Oliba.
 
La SC’11 pren com a eixos temàtics centrals els conceptes de la química i els boscos, amb motiu de la celebració de l’Any Internacional de la Química i de l’Any Internacional dels Boscos. Aquests temes, sense excloure’n cap altra temàtica, es proposen com a fil conductor de fons.
La Setmana de la Ciència a Catalunya compta en aquesta edició amb el suport de més de 100 institucions i entitats integrants del Sistema Català de Recerca i Innovació. L’SC’11 oferirà un ampli ventall d’activitats multidisciplinàries de divulgació cientificotecnològica arreu Catalunya, fonamentalment conferències i taules rodones, jornades de portes obertes a centres de recerca i museus, cursos i tallers i exposicions, accessibles gratuïtament per molts diversos públics.
 
Tradicionalment, la Setmana de la Ciència a Catalunya basa la seva imatge en un cartell seleccionat a través d’un concurs obert a tota la societat i molt especialment als joves dissenyadors i als estudiants de disseny. Jordi Dobón i Andrés, de 29 anys, dissenyador gràfic de Terrassa, amb un cartell basat en el concepte de química, ha estat el guanyador de l’edició d’enguany, premiada amb 1.000 euros. El seu cartell, consultable a la web www.fundaciorecerca.cat/setmanaciencia, és des d’avui la imatge oficial de la 16a Setmana de la Ciència a Catalunya.
 
En aquest sentit, també, un dels reptes fonamentals de la Setmana de la Ciència 2011 a Catalunya és impulsar el coneixement de la ciència i les vocacions científiques entre els estudiants d’ESO i Batxillerat, els nostres investigadors del futur. L’SC’11 serà de nou el marc del Dia de la Ciència a les Escoles, organitzat per la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
 
La iniciativa arriba a la seva vuitena edició i té com a objectiu despertar la curiositat i l’interès dels més joves vers la ciència i la tecnologia per fomentar futures vocacions científiques. Sota l’eslògan La ciència en primera persona, el dimecres 23 de novembre, prop de 100 investigadors, procedents de les més diverses institucions de recerca de Catalunya, realitzaran simultàniament una conferència cadascun sobre temes diferents al mateix nombre de centres d’Educació Secundària d’arreu Catalunya. Des de 2003, el Dia de la Ciència a les Escoles ha estat seguit per més de de 80.000 estudiants d'ESO i Batxillerat de tot el país.

 

Font: Oficina de Premsa - Secretaria d'Universitats i Recerca

 

Entitats relacionades amb FCRi