« Tornar

La 16a Setmana de la Ciència aproparà la divulgació del coneixement científic i tecnològic a més de 200.000 catalans

La 16a Setmana de la Ciència aproparà la divulgació del coneixement científic i tecnològic a més de 200.000 catalans

Entre el 18 i el 27 de novembre, se celebraran conferències, jornades de portes obertes, tallers, exposicions i itineraris arreu del país.

Divendres, 18 de novembre de 2011

Més de 200.000 persones participaran a partir d’avui en algun dels actes programats en la 16a edició de la Setmana de la Ciència (SC’11), que se celebrarà entre el 18 i el 27 de novembre. El programa (disponible a www.fundaciorecerca.cat/setmanaciencia) recull un total de 270 activitats de divulgació del coneixement científic i tecnològic, gratuïts i per a tots els públics, que s’organitzen arreu de Catalunya.  La SC’11, organitzada per la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca, compta amb el suport del Departament d’Economia i Coneixement –a través de la Secretaria d’Universitats i Recerca–, i amb el patrocini de la Fundación BBVA, Esteve i Gas Natural. També hi col·laboren les institucions i entitats que integren el Sistema Català de Recerca i Innovació.
 
La inauguració oficial de la Setmana de la Ciència 2011 ha tingut lloc aquest matí  al Parlament en un acte presidit per la presidenta Núria de Gispert, i en el qual també han intervingut el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà; el president d’Esteve i membre del Patronat de la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca, Antoni Esteve; i el director de la Fundació, Pere Pardo.
 
La Setmana de la Ciència centra gran part del programa en apropar el coneixement científic i tecnològic a la població. L’edició d’enguany gira al voltant de la química i els boscos, amb motiu de la celebració dels anys internacionals en aquests dos àmbits. D’altra banda, com a actes singulars destaquen les dues ‘passejades científiques’ per Barcelona que organitza la Secretaria d’Universitats i Recerca per descobrir la ciència i la història relacionada amb la ciutat. La primera ruta, Dones de ciència (dissabte 19 de novembre a les 10.30 hores), tractarà sobre el difícil camí que van haver de superar algunes científiques al llarg dels darrers segles. La segona, Les fonts d'energia a la Ciutat Comtal: aigua, vapor i electricitat (dissabte 26 de novembre a les 10.30 h), donarà a conèixer el canvi tecnològic i energètic que s’ha produït a Barcelona al llarg de la història. Els itineraris, que duren dues hores i mitja, es realitzaran amb el suport d'un guia i les dramatitzacions d'intèrprets.
 
Un dels reptes fonamentals de l’SC’11 és impulsar el coneixement de la ciència i les vocacions científiques entre els estudiants d’ESO i Batxillerat. L’activitat central és el Dia de la Ciència a les Escoles que se celebrarà el 23 de novembre sota l’eslògan La ciència en primera persona. A partir de les 11.30 hores, un centenar d’investigadors realitzaran, de manera simultània, conferències en els centres d’ensenyament secundari adherits a la iniciativa.

Font: Oficina de Premsa - Secretaria d'Universitats i Recerca

 

Entitats relacionades amb FCRi