« Tornar

Cent investigadors pronunciaran demà un centenar de xerrades simultànies per apropar la seva feina a alumnes de secundària i batxillerat

Cent investigadors pronunciaran demà un centenar de xerrades simultànies per apropar la seva feina a alumnes de secundària i batxillerat

El 'Dia de la ciència a les escoles', l'acte central de la 16a Setmana de la Ciència, ha arribat a 80.000 alumnes de 4t d'ESO i Batxillerat des del 2003.

La Setmana de la Ciència a Catalunya ha programat per demà dimecres la vuitena edició del ‘Dia de la Ciència a les Escoles’. Aquesta activitat, organitzada conjuntament per la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca (FICSR) i el Departament d’Ensenyament, consisteix en una xerrada simultània que un centenar d’investigadors de diferents disciplines pronunciaran al mateix nombre de centres educatius de secundària i batxillerat per explicar la seva feina d’una manera didàctica.
 
Amb aquesta iniciativa la Setmana de la Ciència a Catalunya (SC’11), impulsada per l'FICSR i el Departament d’Economia i Coneixement a través de la Secretaria d’Universitats i Recerca, vol contribuir a despertar la curiositat i l’interès dels més joves envers la ciència i la tecnologia per fomentar futures vocacions.
 
Les xerrades s’agruparan sota l’eslògan La ciència en primera persona i començaran simultàniament a les 11:30 hores. Tindran una durada de dues hores. Les sessions s’adrecen a alumnes de 4t d’ESO i de Batxillerat. Les 100 xerrades (resums i autors a la web http://www.xtec.cat/escola/setmanaciencia11/cienciapp.htm) se centraran cadascuna en un tema científic diferent i inclouran reflexions sobre la carrera científica.
 
En el marc del Dia de la Ciència a les Escoles, també demà s’emetrà a les 11:30 hores una videoconferència des de la sala d’actes del Departament d’Ensenyament que es podrà seguir en directe a través de l’adreça http://www.xtec.cat/sala/indexdirecte.htm. La xerrada, 'El Món dels Elements i els Elements del Món', anirà a càrrec de la Dra. Pilar González Duarte, catedràtica emèrita de Química Inorgànica del Departament de Química de la UAB. Durant l'emissió es podran formular preguntes per correu electrònic a innovacio@xtec.cat.
 
Des del 2003 el Dia de la Ciència a les Escoles ha comptat amb la participació de 80.000 alumnes de 4t d’ESO i Batxillerat. Es tracta d’una activitat finançada amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT).

Programa de l’SC’11 disponible a: www.fundaciorecerca.cat/setmanaciencia

Entitats relacionades amb FCRi