« Tornar

La Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca i TV3 lliuren els premis audiovisuals ‘Divulga la recerca de La Marató’ sobre dolor crònic

La Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca i TV3 lliuren els premis audiovisuals ‘Divulga la recerca de La Marató’ sobre dolor crònic

L’edició d’enguany han competit 18 reportatges de 3 minuts de durada, realitzats per joves universitaris estudiants d’audiovisuals i  protagonitzats per investigadors sobre dolor crònic que han pogut desenvolupar els seus projectes.

Barcelona, 25 de juny de 2012


Avui s'han lliurat els premis de la tercera edició del concurs ‘Divulga la Recerca de la Marató de TV3’. Aquesta iniciativa és fruit d’un acord entre la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca  i la Fundació La Marató de Televisió de Catalunya i serveix per fomentar l’interès per la ciència entre els joves a través de la divulgació dels projectes de recerca.

A l’edició d’enguany han competit 18 reportatges de tres minuts de durada, realitzats per joves universitaris estudiants d’audiovisuals i  protagonitzats per investigadors sobre dolor crònic que han pogut desenvolupar els seus projectes gràcies als diners recaptats a La Marató de l’any 2006.

Els vídeos guardonats han estat:


•    “Susceptibilitat immunogenètica i alteracions metabòliques com a factors etiopatogènics de dolor crònic en pacients amb síndrome d’Sjögren en comparació amb pacients atesos en l’àmbit de l’atenció primària”,  del Dr. Manuel Ramos Casals. Autors: Mireia Sans Marín i Noèlia Sans Gordillo, de la llicenciatura de Comunicació Audiovisual de la Universitat Oberta de Catalunya.

•    “Identificació i caracterització d’un nou sistema de senyalització associat a exocitosi i neutrofines: paper en la generació del dolor”, del Dr. Eduardo Soriano García. Autors: David Molero Trujillo, Maria Isabel Núñez Gómez i Rocío Velázquez, de la llicenciatura de Comunicació Audiovisual de la Universitat Oberta de Catalunya.

•    “Neuroimatge amb SPECT en cefalea per abús de medicaments”, del Dr. Joan Castell Conesa. Autors: Miquel Camacho i Maria Martínez Bayona, de la Universitat Pompeu Fabra.


Entitats relacionades amb FCRi