« Tornar

Enric Claverol, nou director de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

Enric Claverol, nou director de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

El nou director de l’FCRi ha liderat activitats de recerca amb un fort component internacional combinades amb experiències empresarials que han connectat projectes científics d’àmbit públic amb la indústria privada.

Barcelona, 25 de setembre de 2012

Enric Claverol, enginyer amb àmplia experiència en la interacció entre el món científic i el sector empresarial, ha estat nomenat director de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) pel Patronat de l’entitat. Claverol liderarà una nova etapa de la Fundació -que va recuperar el seu caràcter privat el passat juliol- basada en tres grans línies d’acció: promoure el reconeixement social de la ciència; fomentar el mecenatge i partenariat en l’R+D, enllaçant el sector públic i el privat; i promoure la recerca i la transferència dels seus resultats, col·laborant amb els agents del sistema català de recerca i innovació.

Enric Claverol, de 39 anys, és enginyer superior en Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya, doctor en Enginyeria Electrònica i Informàtica per la Universitat de Southampton (Regne Unit), i PDP Business Management per ESADE Business School, havent cursat també el Programa en Gestió de Fons d’Inversió Capital Risc de la Universitat de Berkeley (EUA). Succeeix en el càrrec a Pere Pardo, actual director de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

El nou director de l’FCRi ha liderat activitats de recerca amb un fort component internacional combinades amb experiències empresarials que han connectat projectes científics d’àmbit públic amb la indústria privada. La seva activitat de recerca es va iniciar a centres internacionals com ara el California Institute of Technology i el Los Alamos National Laboratory (EUA). Ha estat cap de línia d’investigació a l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), director de projectes internacionals també en l’àmbit de la bioenginyeria i expert extern en l’avaluació de Programes Científics i d’Explotació Comercial del 7è Programa Marc de la Unió Europea a Brussel·les. En l’àmbit empresarial, Claverol ha centrat la seva activitat en la transferència de coneixement i el procés de creació d’empreses de base tecnològica així com en fonts de finançament vinculades al capital risc.

L’FCRi té com a president, des del passat juny, el Dr. Antoni Esteve, president del grup quimicofarmacèutic Esteve. El seu vicepresident primer és Lluís Deulofeu, director executiu de la Caixa; el vicepresident segon, Josep M. Martorell, director general de Recerca de la Generalitat de Catalunya, i el seu secretari, Xavier Queralt, director territorial a Catalunya del BBVA. Completen el Patronat 18 vocals procedents de l’administració, l’empresa (la Caixa, BBVA, Endesa, Gas Natural, Telefónica I+D i Ibercaja) i la recerca científica, com ara, Antoni Castellà, secretari d’Universitats i Recerca i Lluís Jofre, director general d’Universitats de la Generalitat de Catalunya.

 

 

Entitats relacionades amb FCRi